A lakossági fizetéseket könnyítő mobilalkalmazás után az OTP Mobil elindult a SimpleBusiness-szel, ami a kkv-knak könnyítheti meg az elektronikus fizetés januártól kötelező biztosítását.

SimpleBusiness

Jövő januártól már minden online kasszát használó kereskedőnek és szolgáltatónak biztosítania kell a vásárlói számára az elektronikus fizetés lehetőségét. Az új követelmény miatt közel 60 ezer vállalkozásnak kell választania, az elérhető elektronikus fizetési megoldások közül.

Csak egy telefon, biztos net és szerződéses kapcsolat

Az OTP Mobil az online kereskedők után a kis- és közepes vállalkozások szélesebb köre számára is elérhető mobilapplikációt fejlesztett. A SimpleBusiness alkalmazás révén a társaság itthon az elsők között kínál a bankkártyás fizetés mellett azonnali fizetési lehetőséget ugyanazzal az applikációval, bankfüggetlen módon.

Az alkalmazás használatához csak egy okostelefonra, stabil internetkapcsolatra és SimplePay szerződéses kapcsolatra van szükség.

„A Simple ökoszisztéma új fejlesztésével kiléphetünk a megszokott online kereskedelmi partner szerepéből, és egy szélesebb, vállalkozói réteget is tudunk támogatni a készpénzmentes fizetési lehetőségek biztosításával. Az applikációhoz a vállalkozások szeptember végéig kedvezményes feltételekkel csatlakozhatnak” – mondja Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

Az applikációval négy fizetési lehetőség áll rendelkezésre:

Fizikai helyszínen történő fizetéshez:

  •  bankkártyával, QR-kód segítségével – a kereskedő telefonján az alkalmazás a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy QR-kódot, amit a vevő saját telefonjával, a Simple alkalmazásban olvashat le a fizetéshez
  • utalással, QR-kód segítségével – a kereskedő telefonján az alkalmazás a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy QR-kódot, amit a vevő saját telefonjával, mobilbanki alkalmazás – jelenleg az OTP Smartbank – segítségével olvashat be és hagyhat jóvá.

Online vásárlásokhoz:

  • bankkártyával, link használatával – a kereskedő telefonján az alkalmazás a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy fizetési linket, amit e-mailben, vagy más csatornán átküld a vásárlónak, aki a linkre kattintva – a SimplePay oldalán – kártyaadatai megadásával, vagy Simple-fiókján keresztül fizethet.
  • utalással, link használatával – a kereskedő telefonján az alkalmazás a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy fizetési linket, amit e-mailben, vagy más csatornán átküld a vásárlónak, aki a linkre kattintva a SimplePay oldalán fizethet átutalással.