Az év eleji Las Vegas-i világpremier(CES) után a régióban elsőként Budapesten mutatta be legújabb tévé-, audio- és fotófejlesztéseit a Sony.

Soni helytakarékos tévék

A többféle méretben gyártott új 4K felbontású BRAVIA MASTER OLED képernyős tévék falra szerelve közel 50 százalékkal kevesebb helyet foglalnak. A készülékekben egyedi Pixel Contrast Booster panelvezérlő technológia jeleníti meg valósághűen a tartalmakat – a legmélyebb feketétől a legnagyobb fényerejű színekig.

Moziszerű tévézés otthoni környezetben

Az Acoustic Surface Audio+ technológia segítségével pedig a hangzás közvetlenül a képernyőből érkezik a néző felé. A tévék támogatják a legújabb audio formátumot, a Dolby Atmos-t is. A készülékek részt vesznek az IMAX Enhanced programban is, így a nézők az alkotók eredeti elképzelései szerint élvezhetik a filmeket.

Az otthoni filmezés kedvelőinek a moziszerű hangzáshoz két új bluetooth-os soundbart is ajánl a japán gyártó. Az X8500 modell egyedi digitális jelfeldolgozó technológiát használ, amellyel akár 7.1.2 csatornás térhangzás mellett is élvezhetőek a tartalmak, további külső hangszórók bevonása nélkül. Az új HT-S350 modell pedig minden korábbinál szélesebb, pontosabb térhangzást nyújt.

Retró lemezjátszó , 360 fokos hangzás

A Sony retró korszakot idéző új PS-LX310B lemezjátszójáról korábban néhány sorban a digitrend-i is megemlékezett. A készüléket azoknak fejlesztette a cég, akik még élvezni szeretnék a klasszikus bakelitlemez élményét.

Az eszköz bluetooth-on keresztül bármilyen vezeték nélküli hangszórón, soundbaron,vagy fejhallgatón képes megszólaltatnia klasszikus bakelitlemez jellegzetesen lágy, meleg hangzását. Az eszközök gyorsan és könnyen párosíthatók.

A lemezjátszó számos bakelitfajtával és hangrendszerrel is kompatibilis, hangereje vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is szabályozható. A lemezjátszó minden olyan erősítőre csatlakoztatható, amely rendelkezik vonalszintű bemenettel.

Ha már zene, a Sony az újdonságok sorában előállt a 360 Reality Audio technológiával. Ennek révén úgy érezhetik a hallgatók, mintha körülvenné őket a hangzás. A megoldás képes a térben megfelelően elhelyezni az énekhangokat, a kórust és a hangszerek hangzását, így hozva létre a háromdimenziós hangteret.

A technológiával kompatibilis tartalmak előállításának érdekében a Sony globális zenekiadókkal működik együtt. Az újabb technológiával ellátott tartalmak várhatóan különböző online zeneszolgáltatókon keresztül érhetők el a közeljövőben.

Tükörreflexes és tükör nélküli fényképezőgépek – még mindkettőben lát üzletet a cég

A teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépek(MILC) piacán még ma is meghatározó szereplő a Sony-Tavaly óta azonban egyre élesedő versennyel kell szembesülnie a japán cégnek. A tükörreflexeseknél könnyebb, kisebb méretű fotómasinák kínálatában a nagy riválisoknak már egyre több modellje is megtalálható.

A budapesti bemutatóra a cég ebből a termékkategóriából elhozta az α9 és az α7 –es modelleket, az egyedi kialakítású, tükör nélküli G Master sorozat objektívjeivel együtt. Bemutatta továbbá a kategória legújabb csúcsmodelljét, az α6400 tükör nélküli fényképezőgépet is, amely valós idejű Eye autofókusszal, valós idejű követéssel és a világ leggyorsabb autofókuszával rendelkezik.

A készülék 0,02 másodperc alatt képes beállítani a megfelelő fókuszt. Az új modell akár 11 képkocka/mp-es sorozatfelvételre képes, és 4K felbontású videófelvételeket is rögzít.

Az E-bajonettnek köszönhetően az objektívek számos fényképezőgéppel és videókamerával kompatibilisek. A cég elhozta Budapestre a legújabb tükörreflexes digitális fényképezőgépei mellett az XDCAM™ felvevőket és a professzionális mozikamerát, aCine Alta VENICE-t is.