A kiberbiztonsági piacon két évtizede működő Kaspersky Lab Miroslav Kořent nevezte ki Kelet-Európáért felelős igazgatójának. Az új vezető Prágából irányítja a cég kelet-európai csapatát.

Miroslav KořenMiroslav Kořen a 16 országból álló teljes régióban felel majd a B2C szegmens, valamint a digitális és vállalati kiberbiztonsági üzletág hosszú távú növekedéséért és jövedelmezőségéért.

Az új régióvezető 14 évnyi szakmai tapasztalattal rendelkezik az IT-ágazatban. Korábban programozói, értékesítési és menedzsment feladatokat látott el a szektor vezető vállalatainál. A Kaspersky Labhez a SUSE-től érkezik, ahol Csehországért és Szlovákiáért felelős igazgató volt. Dolgozott egyebek mellett az SAP-nak, az Oracle-nak és a Capgemini-nek is.

Az új vezető nagy várakozásokkal tekint a feladataira, mivel jelentős növekedési potenciált lát a régióban mind az egyéni, mind a vállalati felhasználói körben.

Az új igazgató, aki egy Prága melletti kis faluban él, MBA diplomáját a prágai egyetemen szerezte. A sportok közül leginkább a futballt és a futást szereti.