A globális okostelefon piacon jelenleg a negyedik helyen álló OPPO márka európai terjeszkedésének újabb lépéseként egyszerre három közép-kelet-európai piacon kezdi meg a működését. A kínai márka most indult el Magyarország mellett még Csehországban és Szlovákiában is.

OPPO márka a magyar piacon

A cég első készülékei júliustól lesznek elérhetők a legnagyobb magyarországi távközlési szolgáltatók és a vezető kereskedelmi hálózatok kínálatában – jelentették be a mai budapesti tájékoztatón. A távol-keleti társaság 2019.nyarától gyorsította fel világméretű terjeszkedését, akkor hozták létre a cégen belül a nemzetközi piacra lépést támogató önálló értékesítési és marketing részleget.

A vállalat az elmúlt 12 hónapban a pandémia ellenére globálisan 60 százalékkal növelte készülékszállításait. A márka júliustól Magyarországon két 5G-s okostelefonnal és három vezeték nélküli TWS fülhallgató modellel indul. (Eddig a társaság készülékeit a hazai felhasználók az Amazon.com-ról, rendelhették, illetve romániai készletekből érhették el. Utóbbit a román tulajdonosi hátterű eMAG kiskereskedő cég révén.)

Egykori startupból globális piaci szereplővé nőtte ki magát

A 2004-ben egyszerű elektronikai kütyüket gyártó startupként induló OPPO jelenleg 6 kontinens, több mint 40 országában van jelen, több mint 40 ezer alkalmazottal. Világszerte 6 technológiai innovációs intézettel, 4 termékfejlesztési K + F központtal, egy londoni design központtal rendelkezik, valamint több mint 7 milliárd dollárt tervez kutatás-fejlesztésre fordítani a következő 3 évben – sorolta az üzleti és technológiai hátteret Johnny Zhang, az OPPO regionális elnöke.

Hozzátette, a cég bőséges erőforrással rendelkezik ahhoz, hogy úttörő technológiákat és termékeket fejlesszen, ilyen például a szupergyors töltés, a mikroszkopikus fényképezés, vagy a vállalat által kínált 5G technológia.

Az OPPO a közelmúltban a Vodafone-nal, a Qualcomm-nal és az Ericssonnal együttműködve fejlesztette és hozta kereskedelmi forgalomba Európa első önálló, alacsony késési idejű, nagysebességű 5G hálózatát (SA). A Thales-szel együttműködve létrehozta a világ első 5G SA-kompatibilis eSIM-jét. Tavaly pedig megjelent az első görgetős kijelzőjű koncepciótelefonjával

Az OPPO mögött álló BBK Eletronics csoport aktív konszolidátora a piacnak. A mobiltelefonpiacra 2008-ban lépett társaság az utóbbi évek során több márkát is felvásárolt, manapság négy önállóan forgalmazott márkával rendelkezik: az OPPO mellett még ott a vivo, a OnePlus és a Realme.

Google-alapokon készül a márka saját operációs rendszere

A tájékoztatón elhangzott, hogy az OPPO egyik legfontosabb stratégiai partnere Google. Az együttműködés révén a cég saját Android-alapú operációs rendszerébe, a ColorOS-be átültethetőek az okostelefon-szoftverek legújabb fejlesztései.

Robbanásszerű startot tervezett a társaság az új régiós piacokon.Magyarországon a legnagyobb mobilhálózati szolgáltatók: Telekom,Telenor és Vodafone mellett kiépítette a kapcsolatait a legnagyobb elektronikai kereskedőkkel is, köztük az eMAG-gal, a Media Markttal és az Euronics-szel.

Az OPPO már kiválasztotta itteni teljes körű szolgáltatást nyújtó márkaszervizét, és hamarosan elindul a magyar nyelvű ügyfélszolgálat is.

Nálunk a júliusi premierre két 5G-s prémium okostelefonnal, a Reno5 5G-vel és a Reno5Z 5G-vel, valamint többféle vezeték nélküli fülhallgatóval – az Enco Buds-zal az Enco Airrel és az Enco Free2-vel készült az OPPO, amit az év során további készülékekkel és okos kiegészítőkkel bővít.

Dual-View Video, SuperVOOC gyorstöltés, AI-alapú fényérzékelő

A Reno5 sorozat modelljeiben megtalálható a mesterséges intelligencia alapú AI Highlight Video technológia, amely intelligens fényérzékelést használ a még élethűbb videofelvételek érdekében.

Újdonságnak számít a Dual-View Video, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre rögzítsenek videókat az első és a hátsó kamera segítségével. Ezek hasznos kiegészítője a nagy 4300 mAh teljesítményű akkumulátor, és a 65 wattos SuperVOOC 2.0 töltéstechnológia, ami 35 perc alatt teljesen feltölti a telefont..

A Reno5 Z 5G elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült, akiknek számít, hogy egyszerre küldhetnek szöveges üzenetet, játszhatnak és nézhetnek videókat. A modell 30 wattos VOOC Flash Charge 4.0 töltéssel felszerelt, amely öt perc töltés után több mint két órás használati időt biztosít.

A márka július havi bevezető árai élezhetik a versenyt a hazai 5G kínálatban. A Reno5 5G készülék ajánlott kiskereskedelmi ára 169.900 forint lesz, ajándék Enco Air fejhallgatóval. A 139.900 forintba kerülő Reno5 Z 5G mellé ajándékként az Enco Buds vezeték nélküli fülhallgatót kapják meg a felhasználók.