Egy svájci startup mesterséges intelligenciával(AI), nyelvfelismerő technológiával felvértezett Qwerty applikációja négyszer kevesebb gépelési hibát és gyorsabb gépelési sebességet eredményez az alapértelmezett okostelefon billentyűzeteknél.

Qwerty-billentyűzet

A zürichi Typewise újragondolta a 150 éves QWERTY billentyűzetet, optimalizálva arra, ahogyan az emberek a sokkal kisebb okostelefonok képernyőjén gépelnek. A megoldás újszerű, hatszögletű elrendezést használ intuitív gesztusokkal, erős automatikus korrekturát alkalmazó AI-val, amely képes megtanulni az egyes felhasználók szlengjét. Az applikáció automatikus nyelvfelismerést használ a szótárak közötti váltáshoz, és 100 százalékos adatvédelemmel is rendelkezik – derül ki a cég közleményéből.

Nálunk is sokan letöltötték már

Az applikáció hírek szerint igen gyorsan terjed Magyarországon is, ami meglepte a svájci céget, mivel nálunk eddig ezt aktívan nem népszerűsítették. A cég adatai szerint a Typewise letöltéseinek a száma Magyarországon idén januártól szeptemberig 455%-kal nőtt.

A Typewise ingyenesen letölthető iPhone és Android készülékekre, de elérhető egy fizetős PRO verzió is, amely további funkciókat kínál. Az applikációt eddig több mint 1,5 millióan töltötték le világszerte.

Az okostelefonos gépeléshez tervezett, 70%-kal nagyobb billentyűkkel, szabadalmaztatott méhsejt alakú billentyűkiosztással rendelkező alkalmazásban a felhasználók több mint 40 nyelven gépelhetnek, anélkül, hogy manuálisan kellene a nyelvek között váltaniuk.