Új vezető tisztségviselőket választott az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC). Karas Monikát, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökét a szervezet egyik alelnökévé választották 2020-ra.

Karas MonikaA testület elnöki posztját 2021-ben Michel Van Bellinghen, a belga hírközlési hatóság vezetője tölti be, aki jövőre a szervezet egyik alelnöke lesz. Alelnöki pozíciót tölthet be 2020-ban Karas Monika, az NMHH elnöke, Tonko Obuljen, a horvát hírközlési hatóság vezetője, valamint a leköszönő jelenlegi BEREC-elnök, az ír Jeremy Godfrey is.

A testületet jövőre a svéd Dan Sjöblom irányítja majd. A megbízatások ideje egy évre szól, a mindenkori elnök a hivatalba lépése előtti és a rákövetkező évben alelnökként is segíti a munkát.

A BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) szabályozói testület, amely a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből áll. A BEREC tanácsokkal segíti az Európai Bizottságot és a BEREC tagságát képező nemzeti szabályozó hatóságokat.

Segítséget nyújt az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az elektronikus hírközlés uniós szabályozási keretrendszerének alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben. A BEREC célja a tisztességes verseny biztosítása az európai fogyasztók érdekében, valamint a szabályozás egységesítése az elektronikus hírközlés belső piacán.