Az iPhone 15 sorozat négy modellje mellett az Apple WatchSeries 9 és az Apple Watch Ultra 2 is elérhető már a hazai kiskereskedelemben.

Már a boltokban az új iPhone 15

A mostantól már egységesített USB-C csatlakozóval felszerelt készüléksorozat új modelljei is számos új funkciót kínálnak. Közülük a két „alapmodell” az iPhone 15 és iPhone 15 Plus. Az új készülékek megkapták az iPhone 14 Pro családban debütált dinamikus szigetet, ami gyorsítja az alkalmazások közötti váltást.

Már a boltokban az új iPhone 15A szálcsiszolt felületű alumíniumból készült keret 75%-ban újrahasznosított anyagokból készül, illetve a réz, a kobalt, a kamerában pedig az arany komponensek is 100%-ban újrahasznosítottak. A hátlapot texturált matt üveg borítja.

A készülékek OLED-technológiás kijelzője kültéren is eléri a 2000 nites fényerősséget, így erős napsütésben is jobban látható. A modellek fejlett kamerarendszerében megtalálható a nagy teljesítményű 48 megapixeles főkamera.

Ez nagyfelbontású fotókat tesz lehetővé, az új kétszeres telefotó opció pedig összesen három optikai zoom fokozatot nyújtt a felhasználóknak, imitálva egy képzeletbeli harmadik kamerát is.

Számos szoftveres újítás is található ezekben a modellekben, új az algoritmus a portré mód mögött, jobb lett az éjszakai mód és valósághűbbek a bőrszínek. Az egész napos üzemidőt és a nagy sebességet az iPhone 14 Proból ismert Apple A16 Bionic rendszerchip garantálja.

Az új Apple Watch-okban bemutatott UWB chip is bekerült az iPhone 15 készülékekbe, így az háromszor nagyobb távolságból tudja érzékelni a tárgyakat. További funkcióval bővült a Lokátor is, hogy ha kell nagy tömegben is megtaláljuk az UWB-segítségével, akit éppen keresünk.

A hanghívás minősége is jobb lett egy új, gépi tanuláson alapuló zajszűrési módszernek köszönhetően, amely képes észlelni a tulajdonosa hangját, elkülönítve azt a környezeti zajoktól.

Az Apple is beadta a derekát, minden új készüléktípusában az eddigi „különc” Lightning csatlakozót helyett USB-C-re cserélte, vagyis egy kábellel lehet tölteni az iPhone-okat, a MacBookokat, az iPadeket, és az új AirPods Pro 2 frissített változatát is.

A csúcsmodellek a korábbi rozsdamentes acél helyett titánból készülnek

Az ebbe a kategóriába sorolható új iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket a repüléstechnikában használt erős titánból tervezték, ennek köszönhetően ezek az eszközök az Apple eddigi legkönnyebb Pro modelljei.

Az új dizájn kontúrozott élekkel rendelkezik, az oldalsó némító kapcsolót pedig egy művelet gomb váltja fel, így a felhasználó személyre szabhatja iPhone-készülékét.

Itt ha lehet még erősebbek voltak a kamerafejlesztések, amelyek hét profi objektívvel egyenértékű képminőséget garantálnak, beleértve a fejlettebb 48MP-es fő kamerarendszert, amely az új, szuper nagy felbontású 24MP-es alapértelmezést támogatja. Emellett továbbfejlesztett portrémód fókusz- és mélységállítás, jobb éjszakai mód és Smart HDR erősíti a kamerát.

Már a boltokban az új iPhone 15Az iPhone 15 Pro 12 megapixeles, háromszoros optikai nagyításra képes zoom lencsét kapott, a Pro Max pedig ugyanilyen felbontású, de ötszörös optikai nagyításra képes teleobjektívvel rendelkezik, háromdimenziós szenzorstabilizálással.

Az új modellekben az Apple A17 Pro rendszerchip dolgozik, amely az első 3 nanométeres lapka, ennek révén az új készülékek az asztali számítógépek teljesítményével is felveszik a versenyt. A NeuralEngine kétszer gyorsabb és energiatakarékosabb lett. Az A17 Pro emellett az eddigi legjobb Apple lapka játékokhoz és a kiterjesztett valóság (AR) feladatokhoz.

Az új USB-C csatlakozó USB 3 sebességgel tölt, amely az USB 2-nél akár 20-szor is gyorsabb. Ezek az új videóformátumokkal együtt minden eddiginél hatékonyabb munkafolyamatokat tesznek lehetővé.

Megújult az almalogójú márka okosóra családja is

A 9. generációs Apple Watch család változatlan külsővel, de jóval erősebb hardverrel, továbbfejlesztett szenzorokkal és új funkciókkal érkezik. Az új S9 SiP (system in a package) segítségével a felhasználók 30%-kal gyorsabb grafikus teljesítményt kapnak.

A NeuralEngine kétszer gyorsabb, de a processzor sebessége is nőtt, amelynek eredménye a rövidebb töltési idő.

A kijelző a fényerőben fejlődött: a 2000 nites maximális fényerővel a képernyő napfényes időben is jól látható, az 1 nites minimális fényerő pedig a moziteremben teszi lehetővé, hogy senkit ne zavarjon az óra fénye.

Siri gyorsabb lett, miután a parancsokat maga az óra dolgozza fel, továbbá most már képes hozzáférni az egészségügyi adatokhoz és naplózni is tudja azokat.

A szívritmust érzékelő szenzor is fejlettebb, megújult a giroszenzor, amely az S9-cel kombinálva az új Double Tap gesztusvezérlési funkciót is lehetővé teszi, ami azokban a helyzetekben hasznos, amikor csak az órás kezünk szabad.

Ha összeérintjük a hüvelyk- és a mutatóujjunkat, hívást fogadhatunk, bonthatjuk az aktív hívást, elnémíthatjuk az ébresztőórát, távvezérelhetjük az iPhone kameráját, kezelhetjük a zenét, vagy akár a widgetek között is mozoghatunk.

Az Apple WatchSeries 9-en a watchOS 10 fut, amely újratervezett alkalmazásokat, az új SmartStacket, új óraszámlapokat, új kerékpáros és túrázó funkciókat, valamint a mentális egészséget támogató eszközöket is kínál.

Az új órák 41 és 45 milliméteres méretekben és sokféle színben érkeznek: az alumíniumtokos esetében rózsaszín, ezüst, Starlight, Midnight és Product Red árnyalatok érhetők el, az acéltokos verzió pedig arany, ezüst és grafit színekben érkezik.

Itt a karbonsemleges okosóra

A vevők most először választhatnak karbonsemleges Apple Watch-ot, ami jelentős mérföldkő az Apple céljának elérésében, hogy 2030-ra teljes egészében karbonsemleges legyen.

Az Apple Watch Ultra a rendkívül aktív életet élőknek készült. A termék is megkapta az S9 rendszerchipet, amivel még gyorsabb lett a felhasználói felület, rövidebbek a töltési idők. Ebben is elérhetőek az új UWB-szolgáltatások, továbbá a DoubleTap gesztusvezérlés is.

Az új okosóra az Apple eddigi legfényesebb kijelzőjével rendelkezik: a korábbi generáció 2000 nites maximális fényereje 3000 nitre nőtt.

Az üzemidő egy töltéssel normál módban továbbra is 36 óra, alacsony-energia módban viszont 72 óra. Erősebb lett a hangszóró, javult a mikrofon minősége, a GPS pedig rendkívül pontos.

Az Apple eszközök hazai premierjét mindkét hazai Apple Premium viszonteladó sajtótájékoztató keretében vezeti be.

Így látják az új modellek várható fogadtatását a prémium viszonteladók

Az iSTYLE közép-európai vezetője, Gyarmati Csaba elmondta, hogy az elmúlt év során másokhoz hasonlóan ők is komoly kihívásokkal néztek szembe, legyen szó az inflációról, a költségek drágulásáról. A magyar iSTYLE forgalma tavaly meghaladta a 32 milliárd forintot.

Már a boltokban az új iPhone 15„Mindemellett optimistán tekintünk a következő időszakra, hiszen az új iPhone szériát határozottan nagyobb érdeklődés övezi, mint az elődjeit – 50%-kal magasabb előrendelést adtak le idén az új készülékre” – emelte ki.

A vállalat a megnövekedett keresletnek megfelelően nagyobb készlettel készül a bevezetésre a Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben található kilenc üzletében, valamint az istyle.hu webshopban. Az Apple prémium viszonteladója a készülékcsere-programok mellett biztosítási csomagokat is kínál a vevőknek.

A Midis Csoporthoz tartozó iSTYLE az Apple Premium viszonteladó üzletek legnagyobb hálózata Közép- és Kelet-Európa 9 országában. Az anyacég 128 üzlettel rendelkezik, ebből 58 a közép-kelet európai régióban, 30 pedig a Közel-Keleten található. Az első magyarországi üzlet 2007-ben nyílt meg.

„Az előrendelések alapján a legnagyobb érdeklődés az iPhone 15 Pro 128 GB és iPhone 15 Pro Max 256 GB iránt van. A bejelentéskor is biztosnak tűnt az új titán burkolat sikere. Az iPhone 15 és 15 Plus kapcsán a korábbi évekhez hasonlóan arra számítunk, hogy sok érdeklődő szeretné majd kézbe venni és megnézni a készülékeket és a színeket a végleges döntés előtt” – mondta el Szilágyi Szabolcs, az iCentre értékesítési és beszerzési vezetője.

A 10 éve alapított iCentre Apple Premium Reseller üzletek Budapesten négy helyen találhatók meg: az Allee, Arena, Mom bevásárlóközpontokban és az Infoparkban. Ez utóbbi helyen hivatalos szervizközpont, míg az Allee és Arena Mallban lévő üzletben szervizpont várja az ügyfeleket.