Ismét New Yorkba vitte legújabb okostelefonjának a premierjét a Samsung. A Galaxy Note 10 a dél-koreai márka eddigi legnagyobb kijelzőjű mobilkészüléke, több kamerával, kétszeres tárkapacitással, PC nélküli videoszerkesztő alkalmazással.

Samsung Note10

Első ízben kínál kétféle méretet a Note-ból a Samsung: a kisebb 6,3 inches Note 10-et, ami az eddigi legkönnyebben hordozható Note modell és a 6,8 inches Note 10+-t, ami az eddigi legnagyobb a Note sorozatban. Utóbbi felülmúlja a 6,7 inches februárban piacra dobott Galaxy S10+t is.

„A Galaxy Note portfolió az indulástól az elérhető legjobb technológiákkal és funkciókkal érkezik. A készüléket azoknak a felhasználóknak terveztük, akiknek olyan eszközre van szükségük, amellyel bárhol, bármikor, pillanatok alatt válthatnak a különböző ötletek és projektek között” – emelte ki a bemutatón DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.

Az S Pen szöveggé formázza a kézírásunkat

A Galaxy Note 10 kijelzője különleges újításokkal érkezik, ilyen a szinte teljesen keretmentes kialakítás. A dinamikus AMOLED kijelző, HDR10+ tanúsítvánnyal és Dynamic Tone Mapping technológiával érkezik, amely minden eddigi Note készüléknél szélesebb színskálát és fényesebb képet jelenít meg. A kijelző a képminőség változása nélkül csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét, így kevésbé fárasztja a szemet.

A továbbfejlesztett tollal, az S Pennel kiemelhetünk kifejezéseket, közelíthetünk, vagy távolíthatunk, szerkeszthetjük a szövegek színét és szélességét. Ami még ennél is hatékonyabb funkció, hogy a Notes alkalmazásban könnyedén szöveggé alakítható a kézírásunk, exportálhatjuk is azt a különböző formátumokba, köztük a Microsoft Wordbe, a könnyebb szerkeszthetőség és megosztás érdekében.

A Samsung továbbfejlesztette az S Pen Bluetooth funkcióit a gesztusokra alapuló vezérlést lehetővé tevő S Pen mozdulatokkal. Azzal, hogy a mozdulatok szoftverfejlesztő készletét a felhasználók számára is hozzáférhetővé tették, azok a számukra legkényelmesebben módon játszhatnak vagy használhatják kedvenc applikációikat.

PC-s élmény okostelefonnal

Megújult a DeX alkalmazás is. A Galaxy Note 10-et egyetlen USB kábel segítségével akár PC, akár Mac eszközökkel is összeköthetjük, így az egér, a billentyűzet és a képernyőkép is megoszthatóvá válik a telefon és számítógép között. A DeX-re optimalizált vállalati appok és megoldások futtatása közben a tárolt adatok biztonságát a Samsung Knox biztosítja. DeX módban valamennyi fájl szabadon áthelyezhető vagy másolható a telefonról PC-re.

A gyorselérés panelen keresztül a Galaxy Note 10-zel kapcsolódhatunk a Windows PC-hez. A Microsoft fiókhoz való első csatlakozásunktól kezdve megkapjuk az értesítéseket, tükrözhetjük a telefonunk kijelzőjét, küldhetünk és fogadhatunk üzeneteket, szerkeszthetjük a fotóinkat a PC-nken.

A Galaxy Note 10 a Samsung eddigi legfejlettebb mobil videós technológiájával érkezik. Az élő fókuszos videó funkcióval látványos effekteket használhatunk, mondjuk a háttér elmosást, amellyel a film tárgyát kiemelő, elmosott vagy stilizált hátteret állíthatnak elő. A továbbfejlesztett szuper stabil felvétel funkció a legkisebb bemozdulást is képes helyreállítani.

Az új hangzoom lehetőséggel kiválaszthatjuk és felerősíthetjük a számunkra fontos hangforrást, a háttérzajt pedig eltüntethetjük a felvételből. Felerősíthetjük például a tárgyalópartnerünk hangját egy találkozón anélkül, hogy plusz mikrofont alkalmaznánk.

A Note10-zel készült videók számítógép nélkül is könnyedén szerkeszthetőek, a szerkesztő alkalmazás S Pennel is használható. Az Adobe Rush profi videóvágó eszközöket biztosít, amelyek még hatékonyabban használhatók az S Pennel.

Van benne képernyőrögzítő funkció is, aminek főleg a gamerek, vloggerek örülnek, előbbiek személyessebbé tehetik a streamjeiket, utóbbiak továbbfejleszthetik a tutorial videóikat.A Galaxy Note10 kameráját ultraszéles látószögű lencsével és a legújabb kiterjesztett valóság(AR) alapú- és 3D képességekkel tervezték.

Szupergyors, vezeték nélküli töltésmegosztás

A továbbfejlesztett szupergyors töltés akár 45W vezetékes töltést is támogat, így 30 perc töltés is elegendő, hogy a készülék megszakítás nélkül, hosszú ideig használható legyen . A Galaxy Note 10 támogatja a vezeték nélküli töltésmegosztást is, a készülék akár egyszerre is tölthető a viselhető okoseszközökkel.

A termékcsalád egyik tagja már az 5G hálózatokra fejlesztett, ami nálunk értelemszerűen majd a technológia élessé válásával jelenik majd meg, utóbbi októberre várható. A többi modell augusztus 23-tól érhető el, de a szolgáltatóknál már előrendelhető.

Ami a hazai árakat illeti, hasonlóan a többi prémium termékhez az ilyen típusú okostelefonok ára vetekszik az üzleti számítógépek árával. A Samsung Galaxy Note 10+ 256GB 379,990 Ft-os, a Samsung Galaxy Note 10+ 512 GB 414,990 Ft-os és a Galaxy Note 10 256GB329,990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron jelenik meg.