Újabb hajtogatható okostelefonnal bővül a hazai készülékkínálat, hamarosan megérkezik az LG közelmúltban bemutatott prémium mobilja az 5G-képes WING. Az ára szolidabb a hasonló kategóriájú versenytársakénál.

LG Wing

Online sajtótájékoztatón mutatta be az LG magyarországi leányvállalata az új elforgatható kijelzős eszközt, amely novembertől, több más nagy piaccal egyidőben nálunk is megvásárolhatóvá válik.

A hajtogatható okostelefonok kategóriájában új formát hozó készüléken a felhasználó rugalmasan válthat az elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között. Az előbbinél a telefon teljes előlapja 90 fokkal elfordul, a főképernyő pedig fekvő formátumra vált, alatta pedig láthatóvá válik a 3,9 colos második kijelző. Ilyen állásban a felhasználók párhuzamosan akár két teljesen különböző applikációt használhatnak.

Streaming, navigáció akadálymentesen

A forgatható kijelző nem egyszerűen párhuzamos feladatokat jelent, hanem a felső főképernyőn mozi-képaránnyal, széles vásznon nézhetünk például streamelt tartalmakat, miközben a az alsó álló kijelzőn cseveghetünk.

A navigációt is könnyebbé teszi az elforgatott üzemmód, mivel a térképen megjelenő utasításokat vezetés közben a főképernyőn követhetjük, így a második kijelző megmaradhat a telefonhívások kezeléséhez.

A Multi App funkcióval pedig parancsikonokat is létrehozhatunk a rendszeresen szimultán használt alkalmazáspárokhoz.

Az LG WING főképernyője egy 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision kijelző, 20,5:9 képaránnyal. A második képernyő nemcsak a telefon kijelző felületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot is jelenthet fotózáskor, de használható értesítések küldésére és fogadására, illetve betöltheti az érintőpados egér szerepét is.

Újdonság a gimbal-funkció

A Gimbal Motion Camera rendszer ezáltal stabilitást ad a fotózáshoz és videózáshoz, a felhasználók egykezes használattal is rázkódásmentes videófelvételeket készíthetnek. A készülék olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentéséhez, követési mód, pásztázó-követő mód, valamint első személy mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

A készülékházból előugró pop-up kamera tölti be a szelfikamera szerepét, így nem foglal el plusz helyet az előlapon. Az eszköz gyorsulásmérője azt is érzékeli, ha szelfi közben kihullik az eszköz a kezünkből, és azonnal behúzza a kameramodult.

A készülék három hátsó kamerát kapott — egy 64 megapixeles ultranagy felbontásút, egy 12 megapixeles ultranagylátószögűt, valamint egy 13 megapixeles nagylátószögűt. Elforgatott üzemmódban egyszerre készíthetünk felvételt a 32 megapixeles előlapi, és az egyik hátlapi kamerával, az eredményt pedig egy, vagy akár két külön fájlba is menthetjük.

Az okostelefonba Qualcomm® Snapdragon 765G 5G mobilplatform, illetve Snapdragon X52 integrált 5G modem került, mesterségesintelligencia-teljesítménnyel, villámgyors 5G csatlakozással. A készülékbe a súllyal való spórolás jegyében 4000 mAh teljesítményű akkumulátor került, 25 wattos gyorstöltővel és 12 wattos vezeték nélküli töltéssel.

A két kijelzős, prémiumkategóriás okostelefont már az új piaci elvárások szerint igyekezett beárazni a koreai gyártó. A világjárvány okozta gazdasági bizonytalanság a következő években az 5G készülékpiacon is érezteti a hatását, jönnek az olcsóbb modellek.

Vevőcsalogató csomagajánlatok

Ez ugyanakkor még nem igaz a valódi csúcskategóriának számító duplakijelzős telefonokra(Samsung, Huawei), azok eddig tapasztalt árszintje gyakran vetekszik egy félmilliós, vagy akár közel millió forintos jobb üzleti laptop árával is. A mobilpiacra a néhány éves lejtmenet után ismét felkapaszkodó LG ennél jóval szolidabb árat szabott legújabb prémiumkészülékének, aminek magyarországi ajánlott fogyasztói ára 399 ezer forint lesz.

Ma már egyre gyakoribb, hogy a felsőkategóriás készülékeket „vevőcsalogató” csomagban kínálják . Ez a WING-et előrendelők esetében egy baktériumölő hatású töltőtokkal rendelkező LG TONE FN6 vezeték nélküli ajándék fülhallgatót jelent. Ajándék LG TV-t pedig azok kapnak a készülék mellé, akik november-decemberben, vagy a Vodafone-nál, vagy decemberben a MediaMarktban veszik meg az új okostelefont.