Az 5G mobil-előfizetések száma 2027-re világszerte várhatóan eléri a 4,39 milliárdot. Földrajzi felosztás szerint ebből a legtöbben Észak-Kelet-Ázsiában lesznek, ott az ügyfélszám meghaladja az egymilliárdot, a legkevesebben pedig a régiónkban, ahol az előfizetések száma 230 millió körül várható – olvasható a Stockapps.comon.

5G előfizetők

A brit pénzügyi tanácsadó cég szerint az új generációs mobil technológia az internet új korszakát hozza el, ami különösen kulcsfontosságú a dolgok internetének a hajtóerejében.

Az összesített adatok szerint a változásokat hozó 5G technológiához a leggyorsabban Észak-Kelet-Ázsia képes alkalmazkodni. Ebben a régióban már két évvel ezelőtt is 120 millió volt az 5G-előfizető, ami több mint a fele volt a globálisan mért 216 millióból. A sereghajtó már akkor is a régiónk, Közép- és Kelet-Európa volt mintegy 220 ezer előfizetéssel.

Ötéves távlatban Észak- Kelet-Ázsia továbbra is vezető szerepet tölt be az 5G adaptációban, ebben a térségben az előfizetések száma már idén eléri a 830 milliót. A növekedés ütemes marad, így az 2027-ben már eléri az 1,6 milliárdot.

Latin-Amerikában is nagy bővülés várható, a 2020-as 1,3 millió 5G-előfizetésről 2027-re több mint 300 millióra gyarapszik az ügyfélszám. A Közel-Keleten és Afrikában is extrém dinamikus lehet a növekedés, ami a 1,46 millióról 310 millióra bővülhet.

Az 5G az internet új korszakát hozza el

Az 5G-kapcsolat sokkal többet jelent, mint csupán a mobil-előfizetéseket. Az adatok azt mutatják, hogy 2023-ra a hálózatba kapcsolt autók önmagukban mintegy 19 millió végpontot alkotnak majd, ami az 5G IoT-végpontok legkiterjedtebb bázisát alkotja. Az 5G és az IoT további jelentős tényezői közé tartoznak a térfigyelő kamerák és a flottatelematika.

Az 5G-kapcsolat gyorsabb letöltést és hatalmas adatforgalmi kapacitást tesz lehetővé, így ideálissá teszi a mai világ szinte bármilyen innovációjához. Az új technológia különösen a játékok és a szórakoztató világban halad előre, de számtalan lehetőségek nyílik előtte olyan területeken is, mint a vészhelyzeti reagálás és a globális fizetés – állapítja meg a jelentés.

5G előfizetők