A héten indult a Jövő Menedzsere 2.0 Mentor Program, amit a 30 év alatti menedzsereknek ajánl a Menedzserszövetség. A programban 36 ismert gazdasági szakember adja át tudását, tapasztalatát, a járványhelyzetre tekintettel online formában.

Az érdeklődők május 10-ig jelentkezhetnek, a program június végén fejeződik be. Épp abban az időszakban, amikor már nyilvánvalóak lesznek a járvány okozta gazdasági károk, és amikor a mentorok segítsége különösen sokat jelenthet az azonnali megoldások megtalálásában.

A mentoráltak a program során választ kaphatnak többek között arra, hogy milyen lehetőségeik maradtak, ha az A terv teljesen megsemmisült, mit tehetnek a kialakult helyzetben, és mit tanulhatnak egy ilyen válsághelyzetből.

Az idei képzés a digitális térben folyik

A programra jelentkezőknek legalább 3 szakterületet kell megjelölniük, amelyben fejlődni szeretnének, valamint három mentort is megnevezhetnek a kínálatból, akiktől szívesen tanulnának. A jelentkezőktől önéletrajzot és motivációs levelet is várnak a szervezők.

A helyzetre való tekintettel az idei másfél hónapos program digitális alapokon, virtuális találkozók formájában valósul meg, összesen 6 alkalommal 2-2 órás online konzultáció keretében.

A mentorok sorában többek között olyan ismert gazdasági szakemberek találhatóak, mint Kapitány István, a Shell International Petroleum Company, London globális alelnöke, Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke, Czakó Borbála a Hungarian Business Leaders Forum elnöke, Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, Szirmák Botond a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, és Várkonyi Viktor, a Graphisoft szoftverfejlesztő vállalatát felvásároló Nemetschek Group design divízióért felelős igazgatósági tagja, aki idén elnyerte az „Év Menedzsere” díjat.