Négy témakörben – köztük az IoT és az 5G – versenghetnek a 21. századi technológiák és az emberközpontú megoldások iránt fogékony fiatalok az Ideathon Győr 3.0 néven meghirdetett ötletmaratonon.

Ideathon Győr

Győr mind a technológiai tudás mind az erőforrások szempontjából az ország egyik központjának számít. A Széchenyi István Egyetem, számos ipari szereplő jelenléte, valamint a Telenor 5G hálózati hozzáférhetősége miatt számos lehetőség támogatja az új ötletek megszületését és megvalósulását.

A K&H Bank startup-inkubátorprogramja, a Start it @K&H is ezért döntött úgy 2019 őszén, hogy a budapesti mellett egy győri központtal is támogatja a hazai startupvilág szereplőit, és inkubátorprogramját kiterjeszti nyugat-magyarországi régióra is. ( A Telenor pedig a banki inkubátorprogram 5G technológiai partnere lett idén májusban.

Elindult a nevezés

A novemberre tervezett versenyre most nyílt meg a nevezés lehetősége. Az ötletmaraton az emberközpontúságra fókuszál, tágan értelmezett témái: a Föld, az élelmezés, a társadalmi hatás, az egészség, az életvitel, az ipar, a covid-19, valamit két technológiai terület, a dolgok internete ( IoT) és az 5G.

Az Ideathon Győr 3.0-n egy intenzív, háromnapos verseny lesz, amit alapozó találkozók előznek meg. A résztvevő csapatok a november 11-13-i hosszúhétvégére tervezett hibrid – azaz részben élő, részben online – eseményen a Cellux Csoport szakmai támogatásával design thinking módszerrel dolgozhatnak majd a megoldandó probléma beazonosításán, értelmezésén és az erre megoldást jelentő ötletük kifejlesztésén.

Az ötletmaratonra csapattal és egyénileg is lehet jelentkezni, a rendezvény csúcspontját jelentő, november 13-i pitch day-en viszont már minimum háromfős csapatokba szerveződve kell a versenyzőknek bemutatni az ötletüket.

A szakmai zsűri értékelése alapján három nyertest hirdetnek. A Telenor Magyarország az 5G témakörben született legjobb ötletet, valamint a további témakörökben a legnagyobb 5G potenciállal rendelkező ötletet díjazza.

A győztes csapatok az elismerésen túl további személyre szóló szakmai támogatást és a csapat további munkáját segítő szolgáltatáscsomagot nyernek. A versenyt a Start it @K&H inkubátorprogram szakmai partnere a Start IT UP alapítvány szervezi, a résztvevők számára a nevezés ingyenes.