A szélsőséges időjárási viszonyokat és munkakörülményeket is jól bíró robusztus telefonjairól ismert Cat Phones most jelentette be eddigi legvékonyabb modelljét, a Cat S52-t. A karcsúsított modellel új felhasználói kört kíván megcélozni a gyártó.

CAT phones

Az S52 mindössze 9,69 milliméter vékony és 210 gramm. Tartós alumínium kerete és vékony, de nagy terhelhetőséggel bíró, gumival bevont hátlapja ellenáll a mindennapok használati kihívásainak, mindeközben vékonyságban közelít a sérülékenyebb klasszikus okostelefonokhoz.

Por- és vízálló, bírja az erős napot és a párát is

A törésálló előlap, amit a Corning Gorilla Glass 6 technológia véd, a kerethez képest enyhén süllyesztve helyezkedik el, ami további védelmet jelent a kijelzőnek. A készülék oldalain fém gombok és vízálló csatlakozók találhatók.

A telefont a tesztek során 30 alkalommal ejtették le 1,5 m-es magasságból kemény felületre, külön próbára téve a készülék minden oldalát és a sarkait is. Elődeihez hasonlóan por- és szennyeződésálló, és IP68 szabvány szerint teljesen vízálló, továbbá a Cat telefonok sorában elsőként rendelkezik ujjlenyomatolvasóval. Megfelel a MIL STD 810G katonai szabványnak, ehhez tesztelték többek között alacsony és magas nyomáson, napsugárzásban, esőben és párában is.

CAT phones

A gyártó jelentősen javított az eszköz fotózási képességein is. A hátlapi kamera gyorsan és pontosan fókuszál a duál pixel technológiát alkalmazó Sony szenzornak köszönhetően, az f/1.8-as rekesznyílás és a nagy, 1,4µm-es pixelméret pedig kevés fényben való fotózásra is alkalmassá teszi a készüléket. A kamerát továbbfejlesztett, több fényképet feldolgozó szoftver támogatja.

November közepétől lesz elérhető nálunk is

„Felméréseink szerint az elmúlt három év során minden harmadik európai mobilfelhasználó ejtette már le úgy a telefonját, hogy abban jelentős károk keletkeztek. A javítás vagy a csere pedig meglehetősen sokba kerül. A Cat S52 a strapatelefonok minden jellemzőjét magán hordozza, ugyanakkor dizájnban már a hagyományos okostelefonok kialakításához áll közelebb” – mondta a bejelentésen Peter Cunningham, a Bullitt Group termékekért felelős igazgató-helyettese.( Az angliai székhelyű Bullitt a Cat –Caterpillar Inc. és a Land Rover mobiltelefonok, illetve a hozzájuk kapcsolódó eszközök licenc partnere.)

Az előzetes magyarországi bemutatón Tim Shepherd, ugyanezen cég termékmarketingért felelős igazgatója kiemelte, hogy a márka telefonjait eddig főként a középkorúak és az idősebbek és azon belül is inkább a férfiak vásárolták. A cél, hogy a jövőben bevonzzák a nőket , és erőteljesebben nyissanak a fiatalok felé is.

A Cat S52 Magyarországon november 12-től lesz elérhető, bruttó 179.900 forintos áron. A kijelzőre a cég külön kétéves garanciát vállal. A telefon egyelőre kártyafüggetlen konstrukcióban vásárolható meg elsőként az Extreme Digitalnál, de már érdeklődnek a készülék iránt a mobilszolgáltatók is.