A RISE with SAP koncepció nemcsak a tanácsadói hozzáállásban jelent változást, hanem a felhőinfrastruktúra egyablakos menedzselésében is új mérföldkövet jelent. A váltást erősíti a cég legújabb akvizíciója, amelynek célpontja az üzleti folyamatirányításra szakosodott, berlini Signavio.

SAP BI termékek

Az új üzleti intelligencia(BI) értékesítési koncepció keretén belül a megrendelő cégek – legyenek azok a digitalizáltság bármely szintjén – egy előfizetéses rendszerű szerződésben állapodnak meg a céggel a szolgáltatási szintről, a működtetésről, a támogatásról, és a kapcsolódó infrastrukturális igényekről. Ezzel az egyablakos rendszerrel az eddigi szimpla technikai migráció helyett a folyamatos átalakulás lehetőségét kínálja az SAP.

Három területen jelent előrelépést az új modell

A világ vezető üzleti szoftvergyártója az alábbi területekre terjeszti ki az új modellt:

  • az üzleti folyamatok újratervezése során az ügyfelek összemérhetik saját eredményeiket ágazati mutatókkal, iránymutatást kapva a szükséges új fejlesztésekhez. Ez az üzleti intelligencia a folyamatokba is beültethető, a robotizált folyamatautomatizálást és más mesterséges intelligenciát tartalmazó elemeknek köszönhetően.
  • a felhőbe költözés nagyon gyorsan lebonyolítható a szabványos és moduláris megoldások egész sorával. Ezt az SAP akár saját adatközpontjában, akár más ismert hyperscaler felhőszolgáltató rendszerében képes röghöz kötöttség nélkül lebonyolítani.
  • a Business Technology Platformon együttesen kezelhetőek mindazok a szoftverek és kiegészítő alkalmazások, amelyeket adott üzleti transzformáció során bevezet a megrendelő vállalat. Ezekkel értékes üzleti információk nyerhetők, akár valós időben, az egyre elterjedtebb, kódolást nem, vagy alig igénylő kiegészítők bevonásával. További előnye, hogy rugalmasan fejleszthető és könnyen integrálható harmadik fél megoldásaival, vagy összeköthető helyi felhőalapú, SAP-környezeten kívüli rendszerekkel is.

Az SAP S/4HANA Cloudban a nagyvállalatok a komplex üzleti folyamataik fejlesztéséhez is támogatást kapnak a mesterséges intelligencia és a szoftverautomatizáció révén.

Felvásárolja az üzleti folyamatirányítás berlini szakértőjét

A váltáshoz kapcsolódik az SAP legújabb felvásárlási ügylete, amelynek során német szoftverfejlesztő nagyvállalat megszerzi a berlini székhelyű, Signavio GmbH-t. A versenyhivatali jóváhagyás esetén 2021 második negyedévében lezajló akvizíció révén az SAP hozzájut a Signavio üzleti folyamatok tervezése és menedzsmentje egyik legkorszerűbb megoldásához.

A Business Transformation Suite elsősorban a közép- és nagyvállalati környezetben vált elismertté, azáltal, hogy a segítségével nagyszabású folyamat-átalakításokat lehet nagyon gyorsan és kötegelve lebonyolítani, mi több felhő alapon.