A nyolc hónapja önállósodott Honor márka bemutatta a Huawei korszak utáni első csúcsmobiljait, amelyek Google alapokkal, a legerősebb Snapdragon processzorral, 5G-vel és fejlett kamerarendszerrel érkeznek a nemzetközi piacokra is.

Honor csúcsmobil

A prémiumkategóriás Magic3 szériával akarja megalapozni önálló létét a nemzetközi piacokon a Honor, amely a múlt év végén vált le az amerikai embargóval sújtott egykori anyavállalatáról a Huaweiről.

Gyors saját lábra állás

Már a korábbi almárka is komoly fejlesztési háttérrel rendelkezett, lényegében a Huawei amolyan kísérleti laboratóriumának is számított. Erre utalt a bejelentésen George Zhao, a Honor Device Co, Ltd. vezérigazgatója, amikor azt mondta, hogy: „ a Honor Magic család mindig is a márka leginnovatívabb ötleteit testesítette meg. Nagyra értékeljük kutatásfejlesztési csapatunk erőfeszítéseit, melynek köszönhetően újra bemutathatjuk a Honort a nemzetközi piacon is, méghozzá eddig még nem látott technológiai újdonságokkal.”

A bejelentésen elhangzott, hogy az új Honor közel 10 ezer főt foglalkoztat, akik a működés teljes spektrumát lefedik. A K+F tevékenységet négy kutatási és fejlesztési központja és több mint 100 laboratóriuma segíti. Több mint 5.500 új szabadalmat nyújtott be, és újraépítette stratégiai együttműködéseit a világ vezető beszállítóival.

A gyors átállást mutatja, hogy alig fél évvel a leválás után jelent meg a kínai márka az első önálló készülékeivel, az 50-es sorozattal. Azok még középkategóriás telefonok voltak, és elsősorban a kínai piacra való visszatérést segítették. A márka piaci részesedése Kínában jelenleg megközelíti a 15 százalékot.

A most bemutatott csúcskategóriás Magic3 család három tagból áll: a Honor Magic3, a Honor Magic 3 Pro és a Honor Magic3 Pro+ készülékekből.

A Magic3 széria 89°-os hajlított kij elzője és ultravékony kerettel érkezik. A 10 bites kijelző az élénkebb színeket és részletesebb képet nyújtó HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkezik, és 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni.

A készülékcsalád az IP68 szabvány szerinti víz- és porálló képességgel rendelkezik, és akár 1,5 méteres mély vízbe meríthető akár 30 percig.

Különleges kamerarendszer „számításos fényképezéshez”

A készülékek különleges kamerakialakítást kaptak. A „The Eye of Muse” („a múzsa szeme”) elnevezésű dizájn a művészet és a technológia elegyét szimbolizálja egy konkáv felületen, ami elegendő fényt biztosít a lencsének optimalizálva a teljesítményt. A család csúcsmodellje a Magic3 Pro+ egyedi hatszögletű kialakítása a hagyományos fényképezőgép redőnyzárának a formavilágát idézi.

Az eseményen elhangzott, hogy a széria a saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia(AI) alapú rendszerrel az Image Engine-nel érkezik, ami a mobil fotózás új szintjét kínálja a felhasználók számára.

A Honor Magic3 széria a többkamerás, „számításos fényképezésen” (computational photography) alapuló technológiáját hozza el. Ezen belül a Magic3 Pro+ négyes kamerarendszerrel érkezik, ami egy 64 MP-es monokróm kamerából, egy 50 MP-es ultraszéles kamerából, egy 64 MP-es 126°-os ultraszéles kamerából és egy 64 MP-es periszkópos telefotó kamerából áll.

Az 50 MP-es ultraszéles kamera 1/1,28 hüvelykes színszenzorral és Full Pixel OctaPhaseDetection (PD) autofókusszal érkezik, így a mozgó tárgyak is gyorsan és pontosan megörökíthetőek. Az iparágban jelenleg a legmagasabb pixelfelbontás közé sorolt 64 MP-es periszkópos telefotó kamera 3,5-szörös optikai zoommal és akár 100-szorosdigitális zoommal rendelkezik, így még távoli témák esetén is részletgazdag képeket készít.

Az optikai képstabilizátornak (OIS) köszönhetően állvány nélkül is tiszta, éles képeket készíthetünk. A 64 MP-es 126°-os ultraszéles látószögű lencse 7P optikai zoommal a Honor legmagasabb felbontású széles kamerája, ami minimális torzítás mellett biztosít szélesebb látószöget,így épületek, tájképek teljes egészében megörökíthetők vele. A makro esetében pedig akár 2,5 cm-re lévő tárgyakról is készíthetünk felvételt.

Moziszerű videóélmény

A Honor Magic3 széria az első IMAX®Enhanced támogatással bíró okostelefon, ami mellett AI filmes effektekkel is készíthetünk professzionális színes felvételeket. A készülékek Magic-Log és mozifilmekhez hasonló Level 3D LUT (LookupTable) képességekkel érkezik.

A filmforgatásoknál gyakran használt log formátum lehetővé teszi a HDR tisztaságú, mozifilmszerű színtónusok használatát. A család 4K HDR videórögzítésre is képes és három, több irányba néző mikrofonnal nyújt tiszta hangzást.

Erős processzor, továbbfejlesztett hardver

Az új telefonokba a legújabb QualcommSnapdragon 888 Plus processzor került, ami a Snapdragon 888-hoz képest jobb kiemelkedőbb CPU és több mint 20 százalékkal megnövelt AI teljesítményt nyújt.

A platformot az OS Turbo X mobil operációs rendszer egészíti, ami először kerül olyan okostelefonra, amiben Snapdragon 8-os sorozat van. Ez alacsony késleltetési időt, Anti-AgingEngine-t, SmartMemoryEngine-t biztosít, javítva a folyamatosságot és az egyszerre több alkalmazás futtatását a háttérben.

A GPU Turbo X grafikus gyorsító technológia a játékélményt növeli, optimalizálja az energiafogyasztást és javítj a teljesítményt. A hexagonális grafén szupravezető technológiával együtt csökkenti a telefon hőmérsékletét, stabilabb használatot biztosítva.

A saját fejlesztésű LINK Turbo X megoldásnak köszönhetően a telefon egyszerre képes a wifit és a mobilinternetet is használni, amivel akár 6,1 Gbps letöltési sebességet is lehetővé tesz.

A készülékcsalád tagjaiban erős, 4 600 mAh-s akkumulátor található, de a telefonok támogatják az ugyancsak saját fejlesztésű gyorstöltési technológiát 66 W-on, vagy a SuperChargeWireless technológiát 50 W-on .A Magic3 Pro és a Magic 3 Pro+ külső akkumulátorként is használható a WirelessReverseCharge-nak köszönhetően.

AI-funkciókkal támogatott biztonság

A márka kiemelten igyekszik kezelni az adatbiztonságot, a széria ezért olyan továbbfejlesztett biztonsági megoldásokkal érkezik, mint 3D ToF előlapi kamera, ami támogatja a 3D arcfelismerő képernyő-feloldást.

Noha az új családdal a nemzetközi piacokra is készül a Honor, az eheti bejelentésen elhangzott, hogy a széria először Kínában lesz elérhető, a többi piaccal kapcsolatban később várható információ. Az irányadó árak pedig a Magic3 esetében 899 eurótól érhetőek majd el, A Magic3 Pro 1099 eurótól lesz kapható, míg a topmodell Magic3 Pro+ ára várhatóan 1499 eurónál kezdődik majd.