Évzáró közgyűlésén új elnökségi, felügyelőbizottsági és etikai bizottsági tagokat választott a Joint Venture Szövetség. Új elnökségi tag lett Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

Joint Venture Szövetség

Jamniczky ZsoltTöbb mint másfél évtizede dolgozik a hazai energiaiparban Jamniczky Zsolt, aki a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán végzett 1991-ben, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott posztgraduális jogi tanulmányokat.

Karrierjét 1991-ben a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadójaként kezdte, ezt követően 1996-tól 2007-ig előbb a Reemtsma-nál, majd a Philip Morrisnál töltött be vállalati ügyekért felelős területeken vezető pozíciókat – Budapesten, Brüsszelben és Zágrábban.

Az E.ON Hungáriához 2007-ben csatlakozott, mint központi ügyekért felelős igazgató, 2010-ben a vállalatcsoport igazgatótanácsának tagja lett. Hat évvel később lett a csoport ügyfélmegoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Más képviseleti szervekben is aktív, 2011 óta az Eurelectric magyarországi tagozatának alelnöke, 2013-tól a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet elnökségi tagja. A Magyar Üzleti Vezetők Fórumának igazgatója 2019 májusában lett. Elnökségi tagja a Jövő Mobilitása Szövetségnek és az Okos Jövő Innovációs Klaszternek.

Kovács BalázsTovábbi három évre újraválasztották az elnökségbe Kovács Balázst, a Danubius Hotels vezérigazgatóját, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnökét. A topmenedzser pályafutását hazai és külföldi tanulmányai után,1993-ban a Danubius csoportnál értékesítőként kezdte.

Szállodaipari tapasztalatait 2006-tól a Danubius Helia Hotel igazgatójaként bővítette, 2007-től pedig tíz éven át volt a Danubius központi értékesítési és marketing vezérigazgató helyettese. A szállodalánc vezérigazgatói posztját 2017. januárjától tölti be.

Az ő kezdeményezésére alakult meg a Danubius Pillérek Klubja – amely a szálloda középvezetői rétegének szakmai és vezetői edukációs platformja. A „People’s business” szemlélete mellett a 21. század szállodatechnikai újításai, a mesterséges intelligencia alkalmazása és az értékesítési stratégiák innovációja is foglalkoztatja.

A felügyelő bizottság megújulása

Kiss KatalinHatéves elnökségi tagság után Kiss Katalinnak, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának lejárt a mandátuma, szövetségen belüli munkáját a felügyelő bizottság tagjaként folytatja tovább.

A szakember 1992-ben kezdett el dolgozni a MAM-Hungária Kft-nél először termelésvezetőként, majd 1997-től ügyvezetőként. Öt éve átvette a cégcsoport thaiföldi gyáregységének vezetését is, 2020 óta a vállalatcsoport gyárainak gyártási vezérigazgatója. Hozzá tartozik nemzetközi szinten a vállalatcsoport termelési, ellátási és minőségirányítási feladatainak irányítása.

A kezdetekben még csak 8 főt számláló gyár ma több, mint 500 munkavállalót foglalkoztat. A magyar gyár területe a kezdetektől a negyvenszeresére nőtt. Nevéhez fűződik az önálló magyar menedzsment létrehozása.

Kuntner AndreaÚjraválasztották Kuntner Andreát, a VGD Hungary cégtulajdonosát és adópartnerét, akinek ezzel tavalyi felügyelő bizottsági elnöki kinevezése erősödött meg.

A külkereskedelmi üzemgazdász, közgazdász végzettségű menedzser a 2001-ben alapított, jelenleg közel 50 munkavállalót foglalkoztató VGD Hungary cégcsoport társtulajdonos-ügyvezetője, adó partnere.

Több évtizedes adószakértői tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi gazdasági- és adótanácsadás területén angol és német nyelvterületen. Ügyvezető partnerként részt vesz nemzetközi cégek magyarországi cégalapítása, cég- és adóátvilágítások, valamint transzferár szabályzatok elkészítésének koordinációjában. A cégcsoport külföldi vállalkozások számára működő pénzügyi képviseleti, valamint bérszámfejtési- és HR szolgáltatások üzletágainak is felelős ügyvezető partnere.

A szakember a VGD Hungary képviseletében több mint 15 éve aktív tagja a Joint Venture Szövetségnek, 2020-tól a Felügyelőbizottság tagja. Emellett számos más gazdasági szervezetben képviseli a VGD Hungary-t, jelenleg többek között a Swisscham elnökségi tagja.

Az etikai bizottság új és újraválasztott tagjai

Balázs IldikóAz etikai bizottság új tagjai között van Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatója, aki a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán szerzett diplomát, majd folytatta tanulmányait a Szegedi Tudomány Egyetemen, ahol okleveles élelmiszermérnöki címet kapott. Ezen felül, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen elvégezte a Lean szakmérnöki képesítést is.

Tanulmányai befejezése után, 1997-ben, a Magyar Hipermarket Kft.-nél helyezkedett el. Pályafutását beszerzési és kínálati menedzserként kezdte, majd food – nonfood főosztály vezetőjeként dolgozott tovább., 1999-ben Head of Quality-nek nevezték ki.

Több mint 10 éve, 2012-ben került az Auchan Magyarország Kft.-hez, ahol számos pozíciót töltött be. volt áruház igazgatóhelyettes, minőségi igazgató, audit igazgató és szervezési igazgató is. Jelenleg a külső vállalati kapcsolatokért felelős igazgató tevékenykedik.

Számos ágazati szervezet tagja, többek között az Országos Kereskedelmi Szövetségé, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségé, a globális szabványrendszerekért felelős GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-é, az Önszabályozó Reklám Testületé, Tej Terméktanács és a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamaré.

Kézdi KatalinAz etikai bizottság másik új tagja Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki a Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát 1987-ben. Ezt követően az Idegenforgalmi szakközgazdász szakon folytatta tanulmányait a Marx Károly Tudományegyetemen.

Az évek során számos továbbképzésen vett részt, beleértve az Edutus Főiskolán szerzett online marketing ismereteket és a PTE ÁJK Munkajogi Szakokleveles Tanácsadó képzésén szerzett szakoklevelet.

Az ezredfordulón alapította meg a RODIN Management Service Oktatásszervező céget, amelyet a jogi és adóügyi képzési üzletág sikeres akvizícióját követően 2011-ben csatlakozott a Wolters Kluwer Hungary-hoz, az akkori CompLex Kiadóhoz. Az itt eltöltött 11 év alatt széleskörű tapasztalatot szerzett a cég szinte minden területén, beleértve a gazdasági és hr, munkajogi üzletágvezetői, operatív, majd ügyfélkapcsolati igazgatói pozíciókat is.

Jelenleg a WoltersKluwer Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozik, és alapítója a Visegrádi Munkajogi Konferenciának.

G. Nagy ZoltánAz etikai bizottság tagjaként újraválasztották Nagy Gábor Zoltánt, a LEGO Manufacturing Kft. jogi igazgatóját, aki jogászként végzett a Debreceni Egyetemen, ezt követően nemzetközi üzleti jogi, munkajogi, valamint adójogi szakjogászi tanulmányokat folyatott.

Tanulmányai során több, külföldi egyetemen is bővíthette ismereteit így többek között az Egyesült Államokban a Cornell Egyetem jogi karán, illetve Japánban a Tokiói Egyetem jogi karán, és a Chiba Egyetemen.

Karrierje során először a Réczicza White &Case LLP ügyvédi irodánál dolgozott ügyvédjelöltként, majd 2007 és 2013 között a MICHELIN Hungária Kft. jogtanácsosaként, illetve a MICHELIN Csoport régiós Etikai Bizottság titkáraként szerzett tapasztalatokat.

Tíz éve lett a LEGO Manufacturing Kft. vezető jogásza, ahol a dán csoport magyarországi jogi ügyeinek irányításáért és jogszabályi megfeleléséért felel. Hét éve tagja a JVSZ Etikus Üzleti Magatartás Bizottságának.

A szövetségről

A több mint 150 hazai és külföldi kis-, közép- és nagyvállalatot tömörítő Joint Venture Szövetség több mint 35 éve működik. Kiemelt feladata, hogy támogassa tagvállalatai gazdasági életben betöltött szerepét, és azok aktív érdekképviseletét lássa el, tavaly óta már tíz szakmai fórummal is.

A JVSZ országos aktivitásának növelése érdekében, idén fontos cél a vidéki vállalatok bevonása, ezért a Szövetség 8 régiós nagykövetet jelölt ki az adott terület nagyvállalatainak vezetői közül. Júniusban indul útjára a Country Ride elnevezésű vidéki nagyvárosokat lefedő eseménysorozat, első állomása Veszprémben lesz.

A szövetség idén vezeti be a JVSZ Economy Indexet, a Szövetség negyedéves gazdasági kompozit mutatóját is, amely a vállalatvezetők szemszögéből értékeli és 26 mutatón keresztül vizsgálja a hazai gazdasági környezetet, átfogó képet adva a nagyvállalatoknak, a KKV szektornak, a kormányzatnak és az egyéb gazdasági szereplőknek.

Az OPTEN és az elnökség szakmai csapata által kidolgozott Index jól lefedi a magyar vállalkozói kör véleményét, mivel a JVSZ tagság által érintett cégekre és cégcsoportokra alapoz, és így – a KKV és a nagyvállalati szektort is képviselve – a teljes magyar hazai gazdaság kibocsátásának több mint 15 százalékát adja.