A vezetői információs rendszerek fejlesztőjeként ismert amerikai Diligent Corp több mint 300 főt foglalkoztató globális termékinnovációs központot hoz létre Budapesten.

Diligent

A New York-i székhelyű cég ezzel a beruházással magas szintű üzleti- és technológiai képzettséget igénylő munkahelyeket teremt Magyarországon. A cég termékmenedzsereket, szoftverfejlesztőket, minőségbiztosítással, kiberbiztonsággal, infrastruktúraüzemeltetéssel és gyártási folyamatokkal foglalkozó szakembereket, kutatókat keres. A 11,3 milliárd forint összértékű beruházáshoz 2,8 milliárd forintnyi támogatást nyújt a magyar állam.

Megoldások a piacnak és az állami szektornak

A Diligent felhőalapú alkalmazásokat kínál az igazgatósági és felügyelő bizottsági feladatok hatékonyabb végrehajtásához, támogatja a közös munkavégzést és a bizalmas információk megosztását a vezetők között.

A Diligent integrált SaaS(Software as a Service) szoftverszolgáltatáson alapuló technológiákat alkalmaz a megoldásaihoz, amelyek a felsővezetés szintjén korszerűsítik a munkamódszereket, növelik az elszámoltathatóságot és az átláthatóságot, miközben a döntéshozatali folyamatokban az érintettek, és az érintettek által fontosnak ítélt szempontok kerülnek előtérbe. A cég nemcsak a piaci szereplőknek, hanem az állami szektornak is ajánl megoldásokat – derül ki a budapesti beruházást bejelentő közleményből.

A cég szolgáltatásai több mint 19 ezer szervezet és csaknem 700 ezer cég- és intézményvezető használja a világ 90 országában.