Igaz, hogy az elérhetőségről és az árakról még nem derült ki semmi az online premieren, a HONOR idei csúcstelefon családjának az értékesítése várhatóan mégis nemzetközibb lehet, mint a Huawei-ről való leválás óta piacra dobott korábbi modelleké. Erre utalhat, hogy a bejelentést a héten Barcelonában folyó mobil világkonferencia idejére időzítették.

Új csúcstelefon a Honortól

A 2021 eleje óta függetlenedett kínai márka már tavaly nyáron megjelent az első önálló készülékeivel. Ezeket azonban még elsősorban az otthoni piacra szánta, ahol sikerült is bekerülnie a nagyobb szállítók közé.

A márka idei zászlóshajós okostelefon-családjának legújabb tagja a HONOR Magic4 széria, amely HONOR Magic4 és HONOR Magic4 Pro modellekből áll. Az új készülékek az iparág trendjeit követve igyekeznek újabb és újabb áttörést hozni a dizájn, a kijelző, a fényképezés és videózás, a teljesítmény és az adatbiztonság területén. Innovatív megoldás a hívási diszkréciót biztosító Privacy Calling.

Ha már család, a HONOR-nál sem maradhatott le az új okosóra, és az új fülhallgató premierje sem, utóbbival akár lázt is mérhetünk.

Újgenerációs processzorok, felturbózott AI feldolgozás

A telefonok Qualcomm Sanpdragon 8 Gen 1 5G mobilplatformmal , Qualcomm 7. generációs AI Engine-nel és Cortex-X2 CPU architektúrával érkeznek, ami az előző sorozathoz képest 20%-kal növelt központi egység(CPU), 30%-kal növelt grafikus processzor(GPU), és háromszoros mesterséges intelligencia alapú(AI) feldolgozási teljesítményt jelent. Az okostelefonok 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkeznek.

A processzorban rejlő lehetőségeket a márka a Turbo Engines segítségével aknázza ki. A Turbo X támogatásával a hardveres és szoftveres egységek harmonikusan dolgoznak együtt, így a készülékek hosszú távon is kiegyensúlyozott teljesítményt és energiafogyasztást biztosítanak.

Az AI Super Rendering technológia és a GPU Turbo X extra gyors képfrissítést és stabil kapcsolatot nyújt játék során is, miközben kevesebb hőt termel, és csökkenti a késleltetést.

Mit tud a „múzsa szeme”?

A HONOR Magic4 Pro követi a márkára jellemző „The Eye of Muse” (a múzsa szeme) szimmetrikus kialakítást. A tekintélyes 6,81 hüvelykes LTPO(alacsony hőmérsékletű polikristály oxid) quad-curved kijelző és az ultravékony káva kézben tartva sem kényelmetlen.

Az LTPO kijelzővel és a HONOR Motion Sync technológiájával a készülékekben 1 Hz és 120 Hz között lehet állítani a képfrissítési rátát, attól függően, hogy milyen tartalom jelenik meg a kijelzőn. Ez hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást.

A HDR 10+ technológiával minden képkocka élénkebb, köszönhetően a nagy dinamikatartománynak és a jobb színmegjelenítésnek. és kiemelkedő felhasználói élményt eredményez. A HONOR Magic4 Pro automatikusan és valós időben képes SDR-ről HDR-re váltani, a megnövelt képfrissítési ráta mozgáskompenzáció és MEMC technológia segítségével pedig valósághű élményt nyújt nagyfelbontású videók, erőforrás-igényes játékok során is.

A telefon kijelzője 1920 Hz-es Pulse Width Modulation (PWM) értékkel rendelkezik, ami gyenge fényviszonyok közt is kíméli a szemet. Az új csúcsmodell család az IP68 szabvány szerint bírja a port, az esőt, a vizet, és sérülés nélkül akár 1,5 m-es mélységig is elmerülhet a folyadékban, maximum 30 percig.

Többkamerás számításos fényképezés

A HONOR Magic4 Pro hármas kamerarendszere egy 50 MP-es széleslátószögű főkamerából, egy 50 MP-es 122o-os ultraszéles kamerából és egy 64 MP-es periszkópos telefotó kamerából áll. Mindezek működését az ultra-fusion computational photography segíti. A többkamerás számításos fényképezés a fókusztávolság teljes tartományán belül dolgozik, így távolról is nagyfelbontású, éles képek készíthetőek.

Az 50 MP-es széles látószögű kamera és az 50 MP-es ultraszéles látószögű kamera 60%-kal élesebb és tisztább képeket ad a számításos fényképezésnek köszönhetően. A széles látószögű kamerának és a fusion computational photography technológiának köszönhetően a 64 MP-es periszkópos telefotó kamera 3,5x-ös optikai és 100x-os digitális zoomra képes, ami 160%-kal élesebb és tisztább fotókat eredményez.

A márka a videózás közbeni fényképezés terén is nagyot lépett előre. A dualchain számításos fényképezés és videofelvétel algoritmusának köszönhetően a HONOR Magic4 Pro nagyfelbontású képeket készít videofelvétel közben, ami független a videofelvétel minőségétől.

Az iparágban elsőként a HONOR Magic4 széria nyújt 10-bit Log 4K videorögzítést 60 fps-sel, utóbbi a másodpercenkénti képkockák számát jelenti. A filmforgatásoknál gyakran használt log formátum lehetővé teszi a mozifilmszerű színtónusok használatát. A 3D LUT (LookUpTable) mozifilm-minőségű színárnyalatokkal gazdagítja a felvételeket.

A Magic4 Pro 4600 mAh-s akkumulátorát a márka eddigi legerőteljesebb SuperCharge töltési technológiája egészíti ki. A vezetékes verzióval a telefon 30 perc alatt teljesen, a vezeték nélkülivel 15 perc alatt 50 százalékra tölthető fel.

Privacy Calling a diszkréció érdekében

A HONOR Magic4 Pro telefonon mutatkozik be először a Privacy Calling megoldás, ami megakadályozza, hogy telefonbeszélgetés közben kiszűrődjön a másik fél hangja. A Privacy Calling mesterséges intelligencián és a hang irányított sugárzásán alapul.

Az irányított hang az első frekvencia-elválasztó technológia, ami egyszerre támogatja a hangtovábbítást a hangot kiadó egységtől a kijelzőn és a készüléken. A kijelző és a készülék együttesen állítja a bejövő hang erejét a környezettől függően, így kis térben tartózkodva is csak a hívás fogadója hallja a másik fél hangját.

A Magic4 széria kettős biztonsági rendszerét a HONOR és a Qualcomm közösen fejlesztette ki, és a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplatformon alapul. A csúcsmodellek emellett független biztonsági chippel védik a jelszavakat és a biometrikus azonosítókat, legyen az ujjlenyomat vagy arcazonosítás. A védelemhez hozzájárul a 3D mélységérzékelő kamera is.

A Magic4 Pro tartalmazza a Qualcomm második generációs 3D SonicSensor ujjlenyomatérzékelő technológiáját is. Az ujjlenyomat leolvasó felülete 77-kal nagyobb, 1,7x több biometrikus adatot képes rögzíteni és 40%-kal gyorsabb használatot biztosít az előző generációhoz képest. Ezzel a Magic4 Pro egyérintéses autentikációt tesz lehetővé, fénysugarak helyett hanghullámokkal azonosítva a felhasználót.

Jön az új okosóra és lázmérést is tudó okos füles

Honor okosóra

A HONOR bemutatta az új Watch GS 3 okosórát, amit már a hagyományos órák inspiráltak. Az óra mindössze 44 gramm súlyú és 10,55 milliméter vastagságú, így egész nap viselhető.

Az óra új nyolccsatornás PPG (fotopletizmográfia) szenzorral érkezik, ami pontos mérést tesz lehetővé. Az AI HeartRate Monitoring Engine-nel együtt, ami több algoritmus kombinálásával szűri ki a zajokat testmozgás közben, az óra jóval pontosabb adatokat szolgáltat a pulzusszámról.

Több mint 100 mozgásformát támogat, és pontos útvonalkövetést biztosít futás, kerékpározás vagy túrázás közben, köszönhetően a beépített L1/L5 kétfrekvenciás GNSS-nek (Global Navigation Satellite System).

A teljesen vezeték nélküli(TWS) Earbuds 3 Pro fülhallgató 11 mm-es dinamikus hangszóróval és egy nagyfelbontású piezoelektromos kerámia magas sugárzó hangszóróval rendelkezik, egyszerre nyújtva a telt hangzást és finom részleteket. A környezeti zaj különböző mértékű csökkentésével Adaptive Active Noise Cancelling (Adaptive ANC)az okos füles minőségi hangzást nyújt zenehallgatás és hívás közben is.

A HONOR Earbuds 3 Pro képes a testhőmérséklet mérésére is. Ezzel az innovatív megoldással a pontosabban követhetjük az egészségi állapotunkat.

Earbuds 3 Pro fülhallgató

A teljesen vezeték nélküli(TWS) Earbuds 3 Pro fülhallgató 11 mm-es dinamikus hangszóróval és egy nagyfelbontású piezoelektromos kerámia magas sugárzó hangszóróval rendelkezik, egyszerre nyújtva a telt hangzást és finom részleteket. A környezeti zaj különböző mértékű csökkentésével Adaptive Active Noise Cancelling (Adaptive ANC)az okos füles minőségi hangzást nyújt zenehallgatás és hívás közben is.

A HONOR Earbuds 3 Pro képes a testhőmérséklet mérésére is. Ezzel az innovatív megoldással a pontosabban követhetjük az egészségi állapotunkat.