Három új középvezetővel bővült a T-Systems Magyarország menedzsmentje: Pádár Péter, Bari András és Kerekes József áprilistól csatlakozott a magát digitális szolgáltatóként meghatározó cég vezetői köréhez.

Pádár PéterPádár Péter vezetésével április elején új értékesítési üzletágat hozott létre a T-Systems a kis- és középvállalati ügyfeleinek a kezelésére, üzleti folyamataik javítására, amihez a cég digitális adatközponti és felhőszolgáltatásait kívánja felkínálni.

Az új üzletágvezető a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett információmenedzsment szakirányon. A szakember az elmúlt másfél évtizedben főként az IT szektorban dolgozott. Karrierjét 2003-ban gyakornokként kezdte a Hewlett-Packard Magyarországnál (HP), majd 2010-ben csatlakozott a Szintézis Informatikához helyettes értékesítési vezetőként, ahol később értékesítési vezetőnek nevezték ki.

A HP-hez 2015-ben tért vissza, a hazai szervezetben 2020 áprilisáig különféle vezetői pozíciókat töltött be: vezette a személyi számítógépek üzletágat, a nagyvállalati üzletágat, később az értékesítési csatorna és disztribúció vezetésével bízták meg. Az elmúlt egy évben pedig a HP közép-kelet-európai (ECE) régiójának szolgáltatási termék és üzletfejlesztési menedzsere volt, valamint a közép-európai (CE) piac végpont-biztonsági szakértőjeként tevékenykedett.

Új nagyvállalati pozíciót hozott a cég digitális modellváltása

Bari AndrásBari András ugyancsak április elején csatlakozott a T-Systems menedzsmentjéhez, amelyben a nagyvállalati értékesítési üzletág – több száz ügyfelet jelentő – egyik részéért felelős területet irányítja. A pozíció korábban nem létezett, ezt a vállalat a digitális modellváltásához kapcsolódóan alakította ki, azzal a céllal, hogy erősítse a T-Systems digitális portfólióját a nagyvállalati piacon.

Bari András közlekedésmérnökként végzett a Széchényi István Egyetemen, és azóta több mint 25 éves szakmai és kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik, mind a távközlésben, mind az informatikában. Pályáját a GTS Holdingnál kezdte, majd különböző vezetői pozíciókban dolgozott többek között az Alcatel Magyarország, NextiraOne Magyarországnál és az S&T Consulting Hungary Kft.-nél.

Az évtized elején már az Enterprise Communications Magyarország Kft. társtulajdonosaként és ügyvezetőjeként vett részt a vállalat átalakításában és irányításában. Ezen időszak alatt jöttek létre a vállalat specifikus üzleti területekre fókuszáló üzletágai, az eHealth, az ipari digitalizáció(PLM) és az SAP Consulting divíziók.

Két és fél évvel ezelőtt pedig már egy pénzügyi startup piaci bevezetésével foglalkozott, emellett részt vett a KiBu Innováció Nonprofit Kft. akvizíciójában, ennek lezárását követően csatlakozott a T-Systemshez.

Ipari tanácsadói részleggel is bővült a T-Systems

Kerekes JózsefÁprilistól Industry Consulting néven új divízióval bővül a T-Systems szervezete, amelynek vezetésével Kerekes Józsefet bízták meg. A februárban bemutatott új céges stratégia mentén a részleg a vállalat digitális portfolióját viszi piacra, együttműködve az értékesítési üzletágakkal.

Az Industry Consulting célja, hogy a vállalat iparági és technológiai hátterével az ügyfelek piaci kihívásaira ajánljon hatékony digitális megoldásokat. Az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a napi üzletmenetben milyen nagy igény van a jól felépített, rugalmas és skálázható szolgáltatásokra. A versenyképesség javításához viszont további innovatív megoldásokra van szükség.

A mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkező szakember több mint 20 éves infokommunikációs piaci tapasztalattal rendelkezik. Pályája kezdetén az akkori Matáv csoporton belül kereskedelmi és ügyfélszolgálati területeken töltött be vezetői pozíciókat, majd a Synergon Nyrt. rendszerintegrációs cégnél látott el értékesítési és üzletfejlesztési feladatokat.

A T-Systemshez érkezése előtt innovatív üzletfejlesztéssel foglalkozott a HPE Magyarországnál, ahol a hazai platformszolgáltatások kialakításában és az ehhez szükséges belső transzformációs folyamatok elindításában vett részt. Ennek a cégnek az éléről érkezett tavaly ősszel a T-Systems Magyarország jelenlegi vezérigazgatója Gonda Gábor.