Az SAP budapesti fejlesztőközpontja új üzletágat indít, amihez most 20 magasan képzett informatikai szakembert keresnek. A Concur profilban a céges utazások költségelszámolási szoftverét fejlesztik.

„Az SAP Labs Hungary 15 éve indult el 50 szoftverfejlesztővel, a részleg ma már közel ezer főt foglalkoztat Magyarországon. Folyamatosan versenyben vagyunk a régióban, hogy új funkciók, feladatok érkezzenek hozzánk” – mondja Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.”

A csapat és a felvevőpiac is nagyon nemzetközi

A 34 országból érkező, több mint kétharmadában Y generációs szakembereket foglalkoztató budapesti fejlesztőközpont globális szinten is fontos szerepet tölt be az SAP hálózatában. Az itteni fejlesztők elsősorban a nemzetközi piacokra, azon belül is főként az európai, közel-keleti és afrikai ügyfeleknek dolgoznak, a szoftvertervezéstől a fejlesztésen át a hibrid környezetet lefedő támogatásig és karbantartásig.

Az SAP öt évvel ezelőtt vásárolta fel a Concur Technologiest, amely a vállalati költségelszámolások és -nyilvántartások egy speciális területén, a céges utazások lebonyolítására fejleszt költséghatékony, felhőalapú megoldásokat.

A szoftvert egyre több vállalat használja már

Tavaly született meg a döntés arról, hogy az SAP Labs Hungary az SAP Concurnek építsen ki globális terméktámogatási és fejlesztői hátteret. Tanácsadói munkával pedig segítse az ügyfeleknél az igényekre szabott megoldás telepítését.

A fejlesztési részleg vezetője Magyar-Zimmerman Nicholas, akinek a csapata 20 fővel indul, de a későbbiekben újabb bővítés várható. A fejlesztők kiválasztása már zajlik.

A szóban forgó üzleti megoldás világszerte egyre keresettebb a vállalatok körében. A Concur napi szinten több mint 1 millió mobilos bejelentkezést kezel, 158 ezer üzleti út foglalása zajlik az applikáción keresztül. A felhasználók 580 ezer költségszámlát töltenek fel mobilról, és 24 óra leforgása alatt mintegy 410 ezer számlás tranzakciót dolgoz fel a rendszer.