Júniustól új vezérigazgatója van az üzleti tanácsadó cégnek, Sarkadi-Nagy András személyében, aki folytatná a digitális fejlesztéseket.

Sarkadi-Nagy AndrásCégen belülről választott új első számú vezetőt a Saldo Zrt. Sarkadi-Nagy András, aki ezt megelőzően a tanácsadói üzletág vezetője volt, több mint húszéves, főként multinacionális könyvvizsgáló- és tanácsadócégeknél szerzett gyakorlatorientált tapasztalattal rendelkezik. Vezetői tapasztalatokat az OTP Banknál és az MVM-nél szerzett – derül ki a cég MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Elődje Balogh Ákos hároméves mandátuma alatt a társaság megfogalmazása szerint stratégiai jelentőségű fejlesztések indultak el. A magyar tulajdonú cégnél tavaly – részben a pandémia okozta kihívásokra is reagálva – felgyorsultak az ügyfélfókuszú digitális fejlesztések. Ennek is tulajdonítják az elmúlt három év eredményes működését, a tavalyi nyereség például 27 százalékkal haladta meg a 2019. évit.

Sarkadi-Nagy András folytatni kívánja a cégen belüli digitalizációt. Cégvezetőként új fejlesztési irányokat is meg akar valósítani, amelyek az ügyfélkiszolgálás további modernizálása mellett új szolgáltatási elemek megjelenését is lehetővé teszik.

A 92,4 millió forint jegyzett tőkéjű, 48 fős létszámmal működő, 171 magánszemély tulajdonában álló Saldo Zrt 2020-ban 761,6 millió forint árbevételt ért el. A forgalom közel kétharmada az adótanácsadásból származott. A társaság adózás előtti eredménye 103 millió forint, adózott nyeresége 62,7 millió forint volt.