A világ első célzottan az 5G technológiáról szóló kiállítását a hannoveri vásárközpontban rendezik meg, teljes 5G lefedettséggel, 5G CMM Expo néven.

Hannover 5G

A nemrég még egykor jól ismert informatikai rendezvényét, a CeBIT-et búcsúztató Deutsche Messe AG(DMAG), igencsak rákapcsolt, hogy vásárnaptárjában minél előbb betöltse az űrt. Nemrég jelentették be, hogy nagyjából a CeBIT idejére, de nem annak reinkarnációjaként egy új hannoveri szakmai eseményt szerveznek. A TWENTY2X a kkv-k digitalizációját segítő IT-technológiákról szól majd 2020 tavaszán.

A kiállítási terület is teljes 5G lefedettséget kap

A DMAG most pedig egy újabb rendezvénnyel és a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel állt elő. A társaság bejelentette, hogy 100 hektáros kiállítási komplexumát fokozatosan átalakítja innovatív, valósidejű 5G projekteket vizsgáló multifunkcionális campusszá. Ezzel együtt a portfoliója is bővül egy új, 5G témájú kiállítással. Az 5G CMM Expo jövő ősszel debütál majd.

Állandó 5G hozzáférésével a hannoveri vásárközpont alkalmas lesz az 5G-alapú applikációk azonnali tesztelésére, az innovációk bemutatására a szektor számos ágazatából, beleértve az ipari gyártást, a mobilitást, a logisztikát, az okosváros technológiát és az egészségügyet.

Ehhez a Deutsche Messe egy egyedülálló városi infrastruktúra rendszert épít ki, amely egy nyilvános és egy saját, privát 5G hálózatot foglal magában. A hálózat kiterjed a több mint 30 kiállítói csarnokra, a mintegy 10 kilométernyi tranzitútvonalra és a több ezer parkolóhelyre.

A világ első 5G kiállítása: 5G CMM Expo

Hannover adott otthont az 5G CMM Exponak(CMM: Connected Mobile Machines), amit évente rendeznek majd meg. Az eseménynek már idén ősszel megágyaznak Hannoverben, ahol októberben szervezik meg az első 5G és CMM konferenciát.

Felhő, mobil platformok, rendszerintegráció, alkalmazásszoftver és informatikai biztonság technológia, kommunikációs technológia, mobilgépek automatizálási technológiája beágyazott rendszerek és mobil alkalmazások – ezeknek a területeknek kínálnak új, teljes körű hardveres, szoftveres és szolgáltatás jellegű megoldásokat a kiállítók.

A szervezők a kiállításra az ipar szinte minden területéről várnak szakmai látogatókat, legyen az az autóipar és beszállítói, a logisztika, az intelligens város megoldások, az energiaipar, az épületautomatizálás, a biztonság technológia , mezőgazdasági technológia, e-kereskedelem, egészségügyi ellátás, élelmiszeripar, építőipari gépek, textilipar, vegyipar, valamint a gyógyszeripar.