A jelentkezők a tanfolyamon alkalmazás üzemeltetői képesítést szerezhetnek. Erre a havi több százezres fizetést garantáló tudásra is nagy a kereslet a hazai munkaerőpiacon.

PROGmasters

A pandémia nyomán egyre többen döntenek a pályaváltás mellett, és ha lehet inkább az állásgarantált szakmák felé fordulnak. Ide sorolhatók a különféle informatikai szakmák, ahol viszonylag könnyen lehet állást találni, és a bérek is átlagon felüliek.

Nemcsak programozók kerestetnek itthon

Az IT-szakemberek közül igen keresettek a programozók, szoftverfejlesztők, de manapság egyre nagyobb az igény az alkalmazás üzemeltetőkre is. És, hogy mit tudnak ezek a szakértők? A vállalkozások és az intézmények széles körében futnak ma már speciális szakértelmet igénylő, komplex IT-alkalmazások. Hálózati ismereteik birtokában az alkalmazás üzemeltetők a cégek helyi, felhős, virtualizált és webes kiszolgálóinak üzembiztos működéséért, fejlesztéséért felelnek.

Álláspiaci szakértők szerint az alkalmazás üzemeltetők is legalább olyan hosszú távú perspektívában gondolkodhatnak, mint a programozók. A kezdő üzemeltetők 1,5-2 év után bruttó 5-600 ezer forintos fizetésre számíthatnak, ami – folyamatos tudásfejlesztés mellett – nagyjából 3-5 év után akár meg is duplázódhat, elérve a bruttó 1-1,2 milliós szintet, míg a seniorok fizetése elérheti a bruttó kétmillió forintot is.

Decemberig lehet jelentkezni, „vízválasztó” az aktív angol nyelvtudás

A kéthónapos tanfolyamot a PROGmasters hirdeti meg, a jelentkezéseket december 1-ig várják. Jól mutatja az üzemeltetők iránti piaci keresletet, hogy a cégek akár a leendő munkavállalóik képzésének költségeit is hajlandóak finanszírozni.

A PROGmasters így januárban a partnercégei által ösztöndíjas finanszírozási formában támogatott, ezáltal a résztvevők számára teljesen díjmentes képzést indít 20 fő számára. A sikeres felvételihez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor elvárt a legalább középfokú, aktív angol nyelvtudás.

A jelentkezők közül a PROGmasters egy online kompetencia-teszt és egy angol szintfelmérő, majd egy HR interjú és egy Assessment Center segítségével választja ki a képzés résztvevőit.

Garantált állás bruttó 450 ezer forintos fizetéssel

Az alkalmazás üzemeltető képzés résztvevői megismerik többek között az operációs rendszerek felépítését és működését, a különféle IT-technológiákat, beleértve a virtualizációs és felhő alapúakat. Elsajátítják a nagyvállalati alkalmazásfejlesztés gyakorlatát, az automatizációhoz szükséges script nyelv- és keretrendszert, valamint az adatbázis-kezelés alapjait is.

A PROGmasters a 2 hónapos képzés során IT vezetői alapkészségekkel is felvértezi a résztvevőket, akiket a képzés után legfeljebb 3 hónapon belül elhelyez a partnercégeinél, átlagosan bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetésért.

A 2016-ban alapított PROGmasters programozóiskola és IT képzési központ főként a 25-40 éves, munkatapasztalattal már rendelkező karrierváltók számára kínál intenzív és gyakorlatorientált – elsősorban szoftverfejlesztő és tesztelő – képzéseket.