Az eddig megszokott világvárosok után ezúttal otthoni helyszínt választott szokásos őszi show-jához a Samsung. A héten Dél-Koreából közvetített online eseményen öt új mobil eszközt is bemutatott a cég, köztük az okostelefon-piacon a kihajthatósággal új kategóriát nyitó Galaxy Fold legújabb változatát.

Egy újabb kihajtható Samsung telefon

A koreai gyártó készülékei nemcsak a napi kommunikáció és a szórakozás kellékei lesznek, hanem közelebb hozzák a mobil technológiát a munkavégzéshez is. Utóbbi célt szolgálják a phablet(okostelefon+tablet) kategóriájú termékek: a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra 5G okostelefonok, valamint a Tab S7 és Tab S7+ táblagépek.

Egyre több egészségügyi funkcióval bővült a Galaxy Watch3 okosóra, és még diszkrétebbé varázsolták a fejlesztők az új Galaxy Buds Live TWS típusú fülhallgatót.

Galaxy Note20

Az eddigi legerősebb és „legmunkásabb” Note telefonok

A készüléktípus két verzióban érhető el. A Galaxy Note20 Ultra 5G azoknak szól, akik az extrém teljesítményt igénylik, a Galaxy Note20 pedig szélesebb felhasználói körnek kínál hatékony munka-, és gaming eszközt. A készüléksorozat a Microsofttal kötött hosszú távú megállapodás révén rugalmasan tud együttműködni a Windows számítógépekkel is.

A Galaxy Note20 széria népszerű tartozékát S Pent jelentősen továbbfejlesztették, az elektronikus toll reszponzív írást tesz lehetővé. Új érintés nélküli mozdulataival könnyebben vezérelhetők az egyes alkalmazások és maga a készülék is. A kezdőképernyőre való visszatéréshez vagy képernyőfelvétel készítéshez például elég egyetlen kézmozdulat.

A Notes alkalmazással könnyen feljegyezhetők, szerkeszthetők és megoszthatók a felhasználói ötletek telefonon, tableten és PC-n is. Az automatikus mentéssel és szinkronizálással nem fenyeget az adatvesztés sem, a felhasználók könnyen válthatnak a különböző eszközök között.

Az alkalmazás a sietős kézírást is jól olvasható szöveggé alakítja át automatikusan. A Galaxy Note20 telefonokon egyszerűen szerkeszthetők a PDF és Microsoft PowerPoint dokumentumok, kiemelhetők a legfontosabb részletek, és jegyzetek is hozzáadhatók az appon keresztül.

Az új eszközön jegyzetelés közben hangfelvétel is indítható, a leírt szavak kijelölésével pedig a felvétel megfelelő részéhez ugrik a lejátszó. A megújult mappakezelés révén minden jegyzet és dokumentum könnyen kereshető és rendezhető marad.

A továbbfejlesztett Windows-összekapcsolás megoldással a felhasználó késleltetés nélkül férhet hozzá a mobilalkalmazásaihoz a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógépéről. A csatlakoztatott PC-ről az üzenetküldés, az értesítések kezelése, a fotók szinkronizálása és a hívások indítása is ugyanúgy működik, mint telefonon.

Egy későbbi frissítés után akár egyszerre több alkalmazás is futtatható lesz PC-n. A gépen gyors elérési ikonok hozhatók létre, az applikációk pedig elhelyezhetők a Start menüben, így a közösségi médiás felületek és appok is könnyen megtalálhatók.

A hatékonyabb munkavégzést a Samsung Notes és a Microsoft OneNote, valamint az Outlook integrációja biztosítja. Az eszköz az Emlékeztetők alkalmazást pedig az Outlook mellett a To Do és Teams appokkal is szinkronizálja, így a legfontosabb megbeszélések és tennivalók bármelyik felületről azonnal elérhetők.

A gamerekre is gondolva

Az eddigi legnagyobb teljesítményű Note virtuális gaming-központként is képes működni. A legjobb Xbox játékok – köztük a Minecraft Dungeons, a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5 – az Xbox Game Pass Ultimate prémium, felhőalapú szolgáltatással érhetők el.

A játékélményt a különleges képernyőn kívül a szupergyors 5G és a Wi-Fi 6 technológia mellett az optimalizált késleltetés és a Note20 Ultra esetében 240 Hz érintési késleltetés teszi lehetővé. Az eddigi legerősebb Galaxy processzor pedig akadásmentes játékot ígér.

Ha nagyobb képernyőre van szükség, a Samsung DeX segítségével a Galaxy Note20 készülékek vezeték nélkül is csatlakoztathatók okostévéhez . A telefon és a televízió képernyője párhuzamosan is kezelhető, a felhasználók egyidejűleg cseveghetnek játék közben vagy élőben olvashatják a kommenteket a legújabb videójuk közzétételekor.

Kulcs az okosotthonokhoz

A Samsung az egyik meghatározó 5G-telefon gyártó, az új Note automatikusan megkeresi a leggyorsabb hálózatokat és stabil Wi-Fi 6 kapcsolatra képes, több streaming szolgáltatás esetében pedig optimalizálja a válaszidőt a kényelmes tartalomfogyasztáshoz.

Az UWB (ultra szélessávú)technológiás 5G modellen bemutatkozó közeli megosztás funkcióval minden eddiginél könnyebbé válik a tartalmak megosztása. Elég a Note20 Ultrát egy másik UWB technológiával rendelkező Galaxy eszköz felé fordítani, a közeli megosztás automatikusan listázza a készülékkel szemben található személyeket a megosztás panelen. A koreai gyártó az UWB technológiájával a jövőben abban is segíti a felhasználókat, hogy kiterjesztett valóság(AR) megoldásokkal még könnyebben találjanak meg dolgokat, és a telefonok akár az okosotthont nyitó kulcsként is működhessenek.

Nem kell temetni a tableteket

A Galaxy Tab S7 és a Tab S7+ is ezt támasztja alá, a legújabb processzorral és 5G technológiával felszerelt készülékekkel több résztvevős videókonferenciák, gyors letöltések és jó minőségű streamek érhetők el.

A Galaxy Tab S7 és a Tab S7+ egyedi billentyűzettel érkezik , jár hozzájuk az S Pen és a Samsung Notes alkalmazás is, így akár PC-szintű teljesítményre is képesek.

Az új tabletekkel még könnyebben lehet a netre csatlakozni. Ha nincs a közelben nyitott Wi-Fi hálózat, az AutoHotspot funkcióval automatikusan megosztható a hálózat más Galaxy eszközökkel a tableten keresztül. A közeli megosztással itt is azonnal megoszthatóak a fájlok a közeli készülékekkel. A Samsung Notes, az S Pen, a billentyűzetes tok és egy Bluetooth egér segítségével a tablet teljes értékű számítógéppé alakítható.

A Galaxy Watchon helyet kap a vérnyomásmérő, bab formában tér vissza a Buds

Az eszköz prémium anyagokból készült előlapjára letisztult formában tér vissza a népszerű forgatható gyűrű. Emellett számos új egészségügyi funkcióval is bővül az okosórák következő generációja a Samsungnál.

Ha a felhasználókat a szabadban vagy az otthonukban baleset éri, és ennek következtében elesnek, az esésérzékelő funkció révén a készülék SOS üzenetet küldj a vészhelyzeti kontaktoknak. A véroxigén-szint mérés (SpO2) lehetőséggel mérhető és követhető az oxigénszaturáció is. A Galaxy Watch3 készüléken elérhető lesz a Samsung hamarosan érkező Health Monitor alkalmazása, amelyben helyet kap a vérnyomásmérő és egyes régiókban az EKG funkció is . (A vérnyomásmérés az Európai Unió országaiban egyelőre még nem aktiválható, az engedélyezés uniós szinten folyik.)

Galaxy Buds Live

A vezeték nélküli Galaxy Buds Live fülhallgató új, kényelmes bab formájú alakot ölt. Az eszköz három mikrofonnal és hangfelvevő egységgel érkezik, így hívás közben a felhasználók akkor is közel érezhetik magukat a szeretteikhez, ha éppen távol vannak egymástól. A fülhallgatók aktív zajszűréssel rendelkeznek a valósághű és kiterjedt hangzás érdekében. A felhasználók maguk dönthetik el, hogy bekapcsolják maguk körül a környezeti hangokat.

Új határokat feszeget a Galaxy Z Fold2

Két, különböző módon kihajtható eszköz bemutatását követően a Samsung a felhasználók visszajelzései alapján fejlesztette tovább a technológiát és hozta létre az újabb csúcskészüléket. A Galaxy Z Fold2 egy okostelefon vázában biztosít tablet méretű, szinte teljesen kávamentes Infinity-O kijelzőt. A külső képernyő 6,2 colos, a főképernyő pedig 7,6 colos , ezzel mindkettő nagyobb, mint az az első generációs Galaxy Fold. A készülékről egyelőre többet nem árultak el a bemutatón, a további részleteket szeptember elejére ígérték.

Azt viszont már a Samsung Electronics magyarországi leányvállalatának szakembereitől tudtuk meg, hogy a Galaxy Note20 széria, a Tab S7 készülékek és a Galaxy Watch3 már előrendelhetőek, és a Galaxy Buds Live-val együtt nálunk augusztus 21-től vásárolhatóak meg.

A Galaxy Note20 354 990 forintos, a Note20 5G 389 990 forintos, a Note20 Ultra 5G pedig 484 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Tab S7 Wi-Fi verziója 259 990, az LTE változat 294 990 forintos, a Tab S7+ Wi-Fi 334 990 forintos, a Tab S7+ 5G pedig 409 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.

A Galaxy Watch3 41 mm és 45 mm méretekben kapható, LTE és Bluetooth változatban egyaránt. A 41- illetve 45 mm-es Bluetooth változat 149 990 és 159 990 forintos, az LTE verziók pedig 169 990 és 179 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhetők el. A Galaxy Buds Live pedig 69 990 forintba kerül majd.