Hármas együttműködésben nonstop adatközponti szolgáltatás indult Magyarországon azon cégek és intézmények számára, ahol az informatikai rendszer ténylegesen folyamatos rendelkezésre állására van szükség.

Antenna Hungaria

Az alkalmazás, mint szolgáltatást(AaaS), valamint a szoftver, mint szolgáltatást(SaaS) nyújtó Service 247 ügyfélként a pénzügyi, távközlési, kereskedelmi, közlekedési és közmű szektor szereplői mellett, a bűnüldöző szervekre, egészségügyi intézményekre is számít. Ezeknél a szervezeteknél még hardverhiba, szoftverfrissítés, de még karbantartás idejére sem engedhető meg az IT rendszer leállása.

A havidíjas konstrukciójú szolgáltatás hátterében egy hármas együttműködés áll, aminek szereplői között van a nonstop megoldást szállító Hewlett Packard Enterprise(HPE), a szolgáltatást nyújtó DataCare Zrt. és a szerverhátteret és a távközlési összeköttetéseket biztosító Antenna Hungária(AH) Zrt.

A DataCare Zrt., amely a régióban első, és eddig egyedüliként szerezte meg a HPE NonStop Expert Partner címet önálló üzletágként és márkaként hozta létre a Service 247–et. A vállalkozás nemcsak itthon, hanem külföldön is kínálja ezt a fajta szolgáltatását. Indulásképpen Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában jelennek meg, de a későbbi tervek már az egész Európára vonatkoznak.

Az Antenna Hungária Zrt. pedig annak a stratégiaváltásnak a keretében vesz részt az együttműködésben, amely azt célozza, hogy a társaság az IT-szolgáltatások piacán is megjelenjen. Az AH egy későbbi fázisban a közös ügylet értékesítési részébe is be akar kapcsolódni.