A távmunka-technológia, valamint a távoli elérés szoftvereiről ismert magyar alapítású amerikai társaságról, a GoTo-ról levált jelszókezelő, LastPass cég új vezérigazgatója Karim Toubba lesz.

A LastPass, az úgynevezett zero knowledge architektúrán alapuló jelszókezelés globális piacvezetője, amely a korábban LogMeIn néven ismert GoTo-ról vált le. A cég új vezérigazgatója Karim Toubba a felhőalapú biztonsági megoldások terén veteránnak számító szakértő, aki az eddigi ideiglenes vezérigazgatót, Mike Kohlsdorfot váltja a pozícióban. Utóbbi, a jövőben a GoTo vezérigazgatójaként folytatja.

Karim Toubba korábban a Cisco által 2021 júliusában felvásárolt Kenna Security vezérigazgatója volt. Irányítása alatt a Kenna Security a gépi tanulás és a az adattudomány eredményeit kihasználva felkavarta piaci állóvizet és létrehozta a kockázat-alapú sebezhetőség-kezelés (Risk-Based Vulnerability Management (RBVM)) néven ismertté vált kategóriát.

Az új vezér a közelmúltban a Cisco munkatársaként a Kenna Security integrációját felügyelte, még korábban pedig a Juniper Networks biztonságtechnikai üzletágának termékfejlesztési és stratégiai igazgatója volt.

„A kiberbiztonság egyik legnagyobb és legfontosabb szegmense, a személyazonosság-kezelési ágazat. Ez az a kritikus első terület, amelyen keresztül a felhasználók megtapasztalják az online szolgáltatásokat, és amely a kibertámadások egyik első számú célpontja is egyben. A LastPass már ma is a jelszókezelési kategória piacvezetője, és most lehetőségünk nyílik a további innovációra”- mondta kinevezése kapcsán Karim Toubba.

A LastPass jelszókezelő alkalmazásnak már 33 milliónál is több regisztrált felhasználója van. A LastPass több mint 100 ezer különböző méretű vállalatnak is kínál azonosítási és hozzáférés-kezelési megoldásokat. A LastPass for Business a vállalati jelszókezeléstől és egyszeri bejelentkezéstől kezdve az adaptív többtényezős hitelesítésig a cégek IT-részlegének kínál hatékony ellenőrzési lehetőségeket, a felhasználóknak pedig zökkenőmentes hozzáférést tesz elérhetővé.