Az ismert IT-menedzser júniustól a világ meghatározó IT-nagykereskedőjének számító Tech Data magyarországi leányvállalatának a kereskedelmi igazgatói feladatait látja el.

Gacsal JózsefA floridai székhelyű cég egy nemrégiben bejelentett gigafúzióval hamarosan a világ legnagyobb IT-disztributora lesz, az együttes éves forgalom megközelíti a 60 milliárd dollárt. A kaliforniai Synnex-szel való egyesülés az év második felére tervezett és még versenyhivatali jóváhagyásra vár.

A Tech Data nemrégiben dinamikus csapatépítésbe kezdett Magyarországon, ennek keretében Gacsal József június 1-jével vette át a kereskedelmi igazgatói pozíciót a nyugdíjba vonulása miatt távozó Szegvári Jánostól.

A mérnöki, informatikusi diplomával és marketing szakképesítéssel egyaránt rendelkező menedzser számos nemzetközi nagyvállalatnál szerezte több évtizedes szakmai tapasztalatait. Az 55 éves szakember 1998 és 2003 között marketingvezetői pozíciókban dolgozott az IBM és a Microsoft magyarországi leányvállalatánál.

Ezt követte az Intel Hungary, ahol 12 évet töltött, és ahol egyebek mellett nagyvállalati üzletfejlesztési igazgatói feladatokat látott el. Karrierjének következő állomása a Fujitsu Hungary ügyvezető igazgatói posztja volt, a technológiai céget két éven keresztül irányította.

Gacsal József az utóbbi években a kiberbiztonság területén is képezve magát, előbb a Cyber Services Zrt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatói feladatait látta el. Tavaly augusztustól pedig az Új-Zélandon bejegyzett indiai tulajdonosi hátterű Security Lit Ltd. kiberbiztonsági szolgáltatásokért felelős vezetője lett.

„Örömmel csatlakoztam a Tech Data-hoz, mely a szokványostól eltérő disztribútori tevékenységével hívja fel magára a figyelmet. A cég új irányt hoz az informatikai nagykereskedelembe, ami már jóval több egyszerű doboztologatásnál, és amelyben lényegében a disztributori szintre kerül a korábbi gyártói szakértői tudás, ami rugalmasabb, közvetlenebb kapcsolatot feltételez a szállító és a vevő között. A Tech Data-nál olyan új szolgáltatásokat fejlesztünk, mint az emelt szintű mérnöki támogatás, a partner üzletfejlesztés, az adat és információ biztonság vagy az IoT és adatanalitika. Ha ezekhez hozzávesszük a Tech Data finanszírozást és azt, hogy raktár nélkül dolgozunk, akkor érthető, hogy hogyan lesz a vállalat egy nem szokványos, de nagyon hatékony disztribútor” – mondta el Gacsal József.

A kétgyermekes szakember szabadidejében sokat sportol, aktív NB2-es rögbijátékos és az öregfiúk válogatott keretének tagja.