Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének, így a magyar szakember felel mostantól a fizetéstechnológiai cég online és fizikai elfogadási termékeiért.

Gauder MilanFeladatai közé tartozik a fizikai és online kártyaelfogadás bővítése és fejlesztése, ideértve többek között az olyan újgenerációs megoldásokat, mint a softPOS (a mobiltelefon kártyaterminálként való használata), a tokenizáció, a Click to Pay, vagy a QR kódos fizetés.

„Nagy utat tettünk meg azóta, hogy a kétezres években a kártyás fizetés a városi ember privilégiuma volt és csak a nagy szupermarketekben, menő éttermekben és benzinkutakon lehetett kártyával fizetni, ott is meglehetősen lassan. Ma már Közép-Kelet-Európában és a világ jó részén az érintésmentes fizetés az alap és a csak készpénzt elfogadó üzletek jelentik a kivételt. E mellett pedig az online kártyás fizetés hatalmasat ugrott a koronavírus ideje alatt. A csapatommal eddig és ez után is azon dolgozunk majd, hogy az emberek bárhol fizethessenek Mastercarddal, legyen az egy kis bolt a világ távoli szegletében, vagy akár online vásárlás az otthonuk kényelmében ” – mondja Gauder Milán.

A szakember 2005 óta dolgozik a Mastercardnál, 2008-tól a Mastercard Magyarországért felelős igazgatója. Az ő irányítása alatt zajlott le Magyarországon többek között az egyérintéses fizetés bevezetése, és nyitott meg az első Mastercard Lounge – prémium ügyfélváró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Gauder Milán 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta, 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója, 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában, 2019-től pedig ő vezette a cég teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét.