A Telenor által indított HiperSuli digitális oktatási projekt a hivatalos hazai tanárképzés akkreditált programja lett. A képzésben résztvevők a HiperSuli digitális eszközökre és internethasználatra építő módszertanait sajátíthatják el. A képzés sikeres teljesítéséért 30 kreditpont jár.

Hipersuli

A HiperSuli 2015-ben indult 5 iskolában, első évben az eszköz- és mobilinternet-ellátottságra fókuszált. Hamarosan felismerték azonban, hogy mennyire fontos a tanárok digitális kompetenciája is. Így a HiperSuli program fő hangsúlya rövid időn belül a pedagógusok ezirányú képességeinek a fejlesztésére tevődött át.

Januárban fogadták el az akkreditációt

A projektben jelenleg országosan 20 intézmény több mint 5600 diákja és közel 300 pedagógusa vesz részt. A programba a tanári közösségben, óralátogatásokon, egyeztetések során, valamint a rendszeres HiperSuli tanári találkozókon összegzett tapasztalatokat gyűjtötte össze a mobilszolgáltató. Ezt nyújtotta be akkreditált tanárképzési tervként az oktatásért felelős tárcához.

A „HiperSuli digitális módszertani képzés” programot idén januárban hagyta jóvá az Oktatási Hivatal. A képzés a Telenor közleménye szerint a „miért?”-ekre és „hogyan?”-okra kíván választ adni. Miért jó, vagy miért nem jó a digitális eszköz az oktatásban?

Hogyan tudják a tanárok úgy bevonni ezeket az eszközöket, hogy azok a diákok előnyére váljanak? Hogyan tudják segíteni a diákok megértését, tanulását ezekkel az eszközökkel? Milyen módszertannal érdemes ezeket bevonni a különböző témájú tanórákba, és mikor felesleges a használatuk?

A képzés célja, hogy a tanárok a sikeres teljesítést követően magabiztosan mozogjanak a tanteremben digitális eszközök között is, képesek legyenek a meglévő digitális eszközöket – akár iskolai eszközök, akár a diákok saját eszközei – integrálni a tanóráikba.

Indul a jelentkezés

A „HiperSuli digitális módszertani képzés” 3×10, összesen 30 órás program, amit 3 napra elosztva tartanak a HiperSuli szakemberei. Az első képzés időpontjai 2019. március 8., 22., 29., helyszíne a budapesti Google Grund.

A képzés jelképes díja 5 ezer forint, amiben a három napi étkezés is benne van. Jelentkezni e-mailben lehet a bkoren@telenor.hu e-mail címen. Érdemes gyorsan reagálni, mert az első 15 ember vehet részt az első képzésen.