Jól vizsgázott az ipar első 5G kompatibilis, ventilátor nélküli, beágyazott ipari számítógépes vezérlőrendszere, amely támogatja a korszerű ipari folyamatokat: az automatizálást, a gépi látást, az autonóm járművek működését.

5G-s vezérlőrendszer

Az 5G funkciók gyakorlatilag mindenkit és mindent képesek vezeték nélkül összekapcsolni egy gyors és megbízható hálózatban, figyelembe véve a biztonság kérdéseit is. A technológia magával hozza a dolgok internetét: az okos városok, intelligens szállítás, távorvoslás, valamint a vezeték nélkül csatlakoztatott ipari eszközök korszakát. Az 5G erőssége az alacsony késleltetés, a nagyobb sávszélesség nagyobb frekvenciával, és általában a gyorsabb „valós idejű” kapcsolat – emeli ki a bejelentés kapcsán a cég közleménye.

Rugalmasabban alakíthatók a belső munkaterületek

Az alacsony késleltetés és a nagyfrekvenciás sávszélesség különösen hasznos az ipari alkalmazásokban, mindenekelőtt az Ipar 4.0 esetében. A „kábelmentesítés” lehetővé teszi a dinamikusabb és mobilabb gépek alkalmazását, ezáltal a belső munkaterületek rugalmasabb elrendezését. Az 5G kapcsolat pedig valós idejűvé teszi az eszközök közötti kommunikációt.

A nagy adatcsomagok gyors továbbításának képessége pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felhőalapú információs központokon keresztül a mindennapi folyamatok adatelemzésével optimalizálják a gyártási folyamatot. Ezek összességében jelentősen növelhetik a termelés hatékonyságát.

Az első 5G kompatibilis, beágyazott, nagy hatékonyságú, ventilátor nélküli ipari számítógépes vezérlőrendszert (QBiX-Pro-KBLB7100HD-A1) a tajvani GIGABYTE leányvállalata, a GIGAIPC fejlesztette ki és gyártja. A megoldást elsőként a legnagyobb tajvani mobilszolgáltatónál, a Chunghwa Telecomnál tesztelték.

5G-s vezérlőrendszer