Vecsésen hozza létre első HR profilú közép-kelet-európai szolgáltatóközpontját a Bosch. A beruházás a következő években a tervek szerint több mint 200 munkahelyet teremt.

Bosch HR szolgáltatóközpont

A központ öt ország Bosch munkavállalóinak HR adminisztrációját látja el, elsősorban a közép-kelet-európai régióban. A 6 milliárd forint összértékű beruházáshoz a magyar állam 2,1 milliárd forint támogatást nyújt.

Egyszerű, digitalizált folyamatok

Az új HR szolgáltatóközpont öt ország, illetve a vállalat globális szolgáltatási üzletága összefogásával jött létre az anyavállalat 2019-ben elindított kezdeményezésének a részeként, a szinergiák kihasználása érdekében.

„A vecsési szolgáltatóközpont innovatív, digitális megoldásokkal, valamint automatizált folyamatokkal nyújt egyszerűbb, hatékonyabb és kényelmesebb szolgáltatásokat a cég munkavállalói számára” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Somogyi András, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió humán erőforrás igazgatója.

A központban kezdetben HR és ügyfélszolgálati munkát végeznek munkaügyi adminisztráció, projektmenedzsment, bérszámfejtés, kiküldetések, HR-IT, valamint a toborzásokkal és a képzésekkel kapcsolatban, de a szolgáltatások köre később további területekkel is bővülhet.

Új digitális rendszerrel segítik az alkalmazottakat a HR-hez kapcsolódó adminisztráció gyors és egyszerű elintézésében. A munkavállalók mindössze néhány kattintással módosítani tudják adataikat, HR szolgáltatásokat tudnak igényelni, de gyors online vagy telefonos segítséget is kérhetnek a szolgáltatóközpont munkatársaitól.

Újabb területtel bővül a Bosch jelenléte Magyarországon

A beruházással tovább erősíti jelenlétét Magyarországon a Bosch csoport, amelynek eddigi kilenc itteni leányvállalata több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat. A Bosch portfóliójába tartozik az 1998-ban alapított hatvani Robert Bosch Elektronika Kft., a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártóközpontja a világon.

A barkács- és kertészeti eszközöket előállító miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára. Az ugyancsak Miskolcon működő Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-ben, elektromos kerékpárokhoz készítenek hajtást és motort.

Egerben és Makláron a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-ben, valamint az Automotive Steering Column Kft.-ben kormányműveket és -oszlopokat gyártanak. A Budapesti Fejlesztési Központ pedig az elmúlt években a cégcsoport egyik zászlóshajójává vált, és mára megkerülhetetlen a nemzetközi autóipar vérkeringésében – áll a bővítést bejelentő közleményben.