Decembertől Magyarországon is értékesíti notebookjait a Huawei. A kínai gyártó elsőként a MateBook D 15,6”-ot és a MateBook X Pro-t hozza be. Az ultravékony eszközök a prémium kategóriát erősítik, előbbi javasolt fogyasztói ára 300 ezer, utóbbié 630 ezer forint.

Huawei Matebook X pro

Először kerülnek a hazai boltok polcaira a Huawei notebookjai, az okostelefon piacon már a világ második legnagyobb gyártójának számító távol-keleti cég ezeket eddig csak a nagyobb piacokon forgalmazta. A cég a két legújabb modelljét vezeti be nálunk, a hónap elejétől a drágábbat, közepétől az olcsóbbat. Az eszközök 10 és 12 órás üzemidővel rendelkező akkumulátorral felszereltek.

A kevesebb, mint két kilogrammos MateBook D 15,6 a méretével is kitűnik a piacon elérhető készülékek közül. A notebook magas, 83 százalékos kijelző-test aránnyal, 15,6” 1920×1080 felbontású képernyővel rendelkezik.

Kisebb, 1,33 kg súlyú „testvére” 13,9 hüvelykes, 91 százalékos kijelző-test aránnyal érkezik. A készülék 3K-s érintőképernyővel 2GB-os NVIDIA GeForce MX150 grafikus kártyával rendelkezik, a nagy memóriaigényű alkalmazások, játékok könnyű futtatásához. Az eszköz az üzembe helyezésével egy időben azonosítja is a tulajdonosát, a gyártó üzenete szerint ezzel is garantálva a notebookon tárolt adatok biztonságát.

A Huawei Eye Care móddal szerelte fel mindkét készüléket, amely védi a szemet, csökkenti a fáradtság érzését. A MateBook X Pro támogatja a többérintős technológiát is, tíz érintőpontot ismer fel és azonosít pontosan a képernyőn.

Mindkét eszköz Intel Core processzorral érkezik az olcsóbb i5-ös, a drágább i7 processzort kapott, utóbbihoz 16 GB RAM memória is tartozik, amivel a készülék grafikai feldolgozásra és a nagy teljesítményű játékok futtatására is alkalmas.

A készülék indító gombja egyben ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, kamerája használaton kívül pedig a billentyűzetbe süllyeszthető. a MateBook X Pro használaton kívüli kameráját is, így az arca biztosan teljes fedésben marad. Mindkét készülék magyar nyelvű teljes kiosztású billentyűzetet kapott, az extra nagy méretű érintőpad helyettesíti valamennyi egér funkciót.

A MateBook D 15,6” kettő (Stereo) Dolby Atmos hangrendszerű hangszóróval rendelkezik. A MateBook X Pro esetében a beépített Dolby Atmos Sound System, négy hangszórójával a mozgó hanghatás technológiának köszönhetően a készülék tulajdonosa fölött és körülötte is terjed a hangszórókból kibocsátott hang, így azt az érzetet kelti, mintha a felhasználó az események középpontjában lenne.