Extra költség nélkül és a lebeszélhető percek erejéig hívhatók itthonról az uniós számok a Vodafone további díjcsomagjaiban. Ugyanez igaz az odairányuló SMS-ekre is.

Unios hívások a Vodafonnál

Február 8-tól minden lakossági hangalapú díjcsomaggal rendelkező Vodafone előfizető – a tarifában foglalt percek/SMS-ek erejéig – extra költség nélkül telefonálhat/SMS-ezhet az EU 28 országába, sőt további 6 EU-n kívüli országába is.

Ez azt jelenti, hogy az előfizetéshez tartozó lebeszélhető percekből az előfizetők mostantól nemcsak belföldi és EU roaming, hanem nemzetközi hívásokat is indíthatnak itthonról normál díjas EU-s számokra, plusz költség nélkül. A változás különösen azoknak kedvez, akik telefonon tartják a kapcsolatot külföldön élő családtagjaikkal, barátaikkal.

A mobilszolgáltató a Red csomagok előfizetői számára már tavaly áprilisban lehetővé tette az EU-s nemzetközi hívás és SMS korlátlan lehetőségét az összes uniós és további 6 ország hívószámaira. Idéntől pedig már az alacsonyabb havidíjas Go tarifán lévő ügyfelek is megkapják ezt a lehetőséget a díjcsomagjukban foglalt 100 vagy 200 perc lebeszélhetőség erejéig.

Azoknak a Go előfizetőknek, akik 2018. április 11. után kötötték előfizetésüket, az új díjszabás automatikusan aktiválódik, erről az előfizetők SMS-ben kapnak értesítést. A még korábbi előfizetéssel rendelkezőknek pedig azt tanácsolja a szolgáltató, hogy térjenek át a Red , vagy a Go tarifák valamelyikére, hogy élhessenek a mostantól kiterjesztett lehetőséggel.

Az EU-s nemzetközi díjzónán kívüli, illetve a tarifában foglalt percek és SMS-ek feletti nemzetközi percdíjak kapcsán továbbra is a mindenkori nemzetközi díjszabás irányadó.