Több mint tízszeres volt a túljelentkezés a Telekom múlt heti gyakornoki toborzójára, ahol innovatív megoldások segítségével, egy nap alatt választották ki a 27 befutót.

Telekom toborzó

Rendhagyó módon toborozta új gyakornokait a Magyar Telekom. A pozíciók meghirdetése és a gyakornoki ajánlatok átadása között mindössze 24 óra telt el. A lehetőséggel csaknem háromszázan éltek, a pályázatokat a Telekom kilencfős HR-csapata pedig egy éjszaka alatt dolgozta fel.

A felvételi folyamat nemcsak a rendelkezésre álló szokatlanul rövid idő, de a módszereiben is innovatív volt. A pályázók a rövid online jelentkezést követően egy játékos, ugyancsak online módon lebonyolított  kompetenciamérésen vettek részt.

Az első fordulót eredményesen teljesítők videó interjúkat készítettek. Az utolsó körbe jutott jelöltek kaptak meghívást személyes interjúra is. A nagyszámú jelentkező közül végül az eredetileg tervezett 25 helyett 27 új gyakornokot vett fel a legnagyobb hazai távközlési vállalat.

A kiválasztás során a hallgatók különböző szakmai részlegekhez nyertek felvételt: az informatikai területek mellett részt vehetnek a vállalat kommunikációs és ügyfélkapcsolati feladataiban is. Munkájukat mentor segíti, aki a beilleszkedés mellett a szakmai fejlődésüket is támogatja.

A vállalathoz csatlakozott hallgatók a munkaidejüket az órarendjük alapján saját maguk alakíthatják. A távmunka-lehetőség és a különböző technológiai megoldások pedig a gyakornokok számára is elérhetők. A múlt héten kiválasztott gyakornokok munkájukat már a vállalat új székházában kezdhetik meg.