A digitális szerződéskötő platform ezúttal 207 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap kezelőtől. A szolgáltatás februárban a magyar nyelvű valósidejű távoli ügyfél-azonosítással bővült.

Új piacokra költi az újabb tőkét a Trustchain

TrustChain néven tavaly júniustól érhető el a platform, amelyen a cégek és egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek, és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, de egyben jogilag is biztonságos módon.

Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá és egyszerűbbé, mint a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása. Az első körben magyar és cseh cégek regisztrálhattak a www.trustchain.com felületre. A szolgáltatás tavaly októbertől digitális bankolási lehetőséggel bővült.

Márciustól újabb országokban érhető el a lehetőség

A platform 2020. március 1-jétől Magyarország és Csehország mellett újabb 23 országgal – Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság gyarapodik.

A befektetést a kis- és középvállalatoknak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és létszámbővítésre fordítják. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője azzal számol, hogy a terjeszkedéshez a meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség lesz. Idesorolja a minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak kibocsátásakor az adott ország nyelvén elérhető távoli ügyfél-azonosítási szolgáltatást.

A TrustChain platformon használható minősített elektronikus aláírások magyar nyelven történő megszerzéséhez egyedi infrastruktúrát kellett felépíteniük, ezt követően kapták meg az Evrotrust Technologies AD-tól, mint minősített bizalmi szolgáltatótól a helyi azonosítási ügynöki engedélyt.

A cégbe elsőként, 2017 júliusában a Startup Campus Inkubator Zrt. fektetett 53 millió forintot, majd a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., adott első körben 149 millió forintot. Az újabb 207 millióval együtt a Trustchain eddig összesen 409 millió befektetést kapott. A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.