Ultra különleges eseményt ígért a kínai márka a hét eleji globális termékbemutatójára, ahol a számos innovációval megspékelt Mi 11 okostelefon sorozat és a legújabb okoskarkötő mellett egy új, otthoni mozizásra szánt okosprojektor is látható volt.

Mi Smart Projector 2

Mi 11 Ultra – a Xiaomi prémium kategóriás termékei között is a csúcsot képviseli. Forradalmasítja az okostelefonokkal való fotózást és videófelvételkészítést

A zsebben hordozható filmstúdió

A Xiaomi okostelefon kategóriájában ez a készülék rendelkezik a Xiaomi legnagyobb teljesítményű, professzionális hármas kamerájával. A Qualcomm Snapdragon 888 mobil platformjával érkező telefon 120 Hz-es képfrissítésű AMOLED kijelzővel rendelkezik. A töltéséről 67 wattos vezetékes és vezeték nélküli turbótöltő gondoskodik, ami 36 perc alatt tölti fel teljesen az eszközt.

A telefon mindhárom lencséje támogatja a 8K felbontású, 24 képkocka/mp sebességű felvételt, amely élethű, tökéletes minőségű képeket, valamint dinamikus fény- és árnyékkezelést biztosít. A Dolby Vision, HDR10+ támogatásnak köszönhetően a kijelző – a gyártó ígérete szerint – mindezt a legvalósághűbb módon, 1.07 milliárd féle színnel jeleníti meg.

A Mi 11 Ultra kapott egy folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő, 1,1 colos AMOLED hátoldali kijelzőt is, amelyen az aktuális értesítéseket, illetve a szelfik előnézetét jeleníti meg a készülék. Az eszköz ajánlott európai fogyasztói ára 12GB + 256GB-os konfigurációban 1199 euró lesz.

Dolby Atmos kettős hangszóróval debütáló készülékek

Az ugyancsak az erős Snapdragon 888 processzorral rendelkező készülék vékony és kompakt burkolatot kapott. Kijelzője teljesen lapos, mindössze 7,8 milliméteres vastagságú, a készülék oldalára tervezett ujjlenyomat-olvasó még kényelmesebb fogást ad az eszköznek. A 6,67 colos AMOLED kijelző kameranyílása az egyik legkisebb a piacon, 2,76 milliméteres.

A HDR10+ támogatás, 120 Hz-es képfrissítési ráta, a Xiaomi családon belül ebben a készülékben debütáló Dolby Atmos kettős hangszórókkal kiegészítve – különleges hangzást és látványt nyújtanak. Az erős, 33 wattos töltést támogató, 4,520 mAh-es akkumulátor egész napra elegendő energiát biztosít. A készülék ára kiépítettségtől függően 649-699 euróba kerül.

A leglájtosabb modellek

A Mi 11 Lite 5G-t és a Mi 11 Lite-ot a fiatal divatdiktátoroknak szánja a márka. A készülékek ultravékonyak és nagyon könnyűek, mindössze 159 grammot nyomnak és 6.81 milliméter vastagok. Mindkét telefonnak három hátoldali kamerája van. A főkamera felbontása 64 MP, amihez mesterséges intelligenciával megtámogatott mozi mód is járul.

Xiaomi

A két konfigurációban – 6GB+128GB és 8GB+128GB – érkező Mi 11 Lite 5G kezdőára 369€ lesz. A Mi 11 Lite bevezető fogyasztói ára 299€ és 6GB+64GB illetve 6GB+128GB tárhely konfigurációban lesz kapható.

A márka új okoskarkötője a Mi Smart Band 6 a korábbinál 50 százalékkal nagyobb, 1,56 colos, AMOLED kijelzőjével a képeket és információkat nagy felbontásban, jobban olvashatóan jeleníti meg. A karkötő 30 mozgásformát tartalmaz és 6 gyakori edzés automatikus nyomon követését teszi lehetővé – dupla annyit, mint az elődje. A versenytársakéhoz hasonlóan az eszköz egészségi állapotunk számos paraméterét méri, így a véroxigénszintünket, a szívritmusunkat és az alvásunk minőségét is. Az okoskarkötő bevezető ára Európában 45 euró lesz.

Mi Smart Band

Új termékkel bővül az okosotthon ökoszisztéma is

A Mi Smart Projector 2 Pro a mozizás élményét teremti meg otthoni körülmények között. Az eszköz 1920 x 1080 FHD képminőséget ad, akár 1300 ANSI lumen fényerősség mellett és a nagyobb színkontraszt érdekében támogatja a HDR10-et.

A projektorba 10 wattos hangszórókat építettek DTS-HD és Dolby Audio támogatással, hogy a hangzás minősége se maradjon elő a moziszerű képminőségtől. A készülék alkalmas a digitális trapézkorrekcióra is, amely pillanatok alatt, automatikusan pozícionálja a vásznat a megfelelő szögbe és irányba. Hálózati kapcsolattal, az okosotthon részeként bárhonnan irányítható.

A Mi Smart Projector 2 Pro Android TV rendszerhez kapcsolva, a Chromecasttal más készülékek képe is a projektoréra tükrözhető, a Google Assitanttal pedig akár hanggal is irányítható, jól illeszkedve a márka okosotthon ökoszisztémájába. Az okosprojektor várhatóan 999 euróért lesz kapható.

Kérdésünkre, hogy a most bemutatott termékek mikortól és mennyiért kaphatóak majd Magyarországon, későbbre ígért választ a hazai márkaképviselet.