Szintet lép a Yettel új OtthonNet szolgáltatása, a beüzemeléséhez nem kell szakemberre várni, használata rugalmasabb lesz, az előfizetők pedig alapból 5G-képes routert kapnak hozzá. Hamarosan a VoWiFi és VoLTE Roaming technológia is megjelenik a szolgáltatásban.

Yettel otthonnet

A kizárólag mobil technológián építkező Yettel két éve indította el otthoni internet szolgáltatását. Elsőként a gyors 4G-s, később a még nagyobb sebességű 5G-technológiát használó tarifacsomag jelent meg a kínálatban. Erre a szolgáltatásra mostanra 80 ezren fizetnek elő.

A szolgáltatási portfólió bővítését az operátor átfogó, több tízmilliárd forintos beruházást igénylő hálózatmodernizációs projektje teremtette meg, amely mára 75 százalékos készültséget ért el – emelte ki a cég bejelentésén Csaba Tamás, hálózattervezési stratégiai tanácsadó.

Hozzátette: ennek nyomán egyre több helyen és egyre több ügyfél számára vált elérhetővé az 5G-technológia, és a 4G-technológia kapacitása is 2-3-szorosára nőtt a szolgáltató hálózatán. Az OtthonNet jelenleg országosan 2,5 millió címen érhető el.

A hálózatmodernizáció tette lehetővé idén tavasszal a Yettel TV elindítását is. A lineáris tévézéssel válhatott teljessé vált az operátor otthoni előfizetőknek szóló szolgáltatás kínálata.

Az egyik legnagyobb kihívás a dinamikusan növekvő adatforgalom kezelése: a cég adatai szerint az OtthonNet-felhasználók átlagos adathasználata egy év alatt 82%-kal nőtt, ami jelentősen meghaladja a Yettel teljes mobilhálózatán az elmúlt években átlagosan tapasztalt 18-35% közötti növekedést. Az egy előfizetőre eső legtöbb adatot az 5G-hálózaton otthoni internetező ügyfelek használták.

Internet-beüzemelés do it yourself! – alapon

A Yettel számos innovációval felturbózva újítja meg otthoni internetes kínálatát. Az új OtthonNet Basic és OtthonNet tarifák korlátlan belföldi adatforgalmat tartalmaznak, és míg az előbbihez 4G-képes routert, addig az új OtthonNet tarifához a szolgáltató automatikusan 5G-képes routert kínál minden új előfizetőnek.

Az előbbi képessége elérheti az 50 Mbit/s letöltési sebességet, utóbbié korlátlan. A potenciális előfizető címlekérés alapján ellenőrizheti, hogy nála melyik szolgáltatás hálózati feltételei adottak.

Az innovációk egyike a szolgáltatás beüzemelésének a folyamatát érinti: az előfizetők a vásárlás után azonnal megkapják és beüzemelhetik eszközüket, nem kell további időpontot egyeztetniük és technikusra várniuk, valamint fúrásra, kábelezésre sincs szükség a lakásban.

A routernek a SIM-kártyán kívül csak áramforrásra van szüksége, illetve a helyiségen belüli legjobb vételi hely megtalálására, és máris élesedik a szolgáltatás. A router megfelelő elhelyezésében a Yettel több módon is segítséget nyújt, leírás, online videó és sebességmérő alkalmazás formájában.

Másképpen is mobilizálható a szolgáltatás

A technológiai változások további lehetőséggel bővítik a szolgáltatást, az egyébként irányítószámhoz kötött díjcsomagot az előfizetők nemcsak otthon, hanem havi 10 napos időszakonként belföldön bárhol máshol is használhatják. Akár nyaralóba, üdülésre is magukkal is vihetik.

Ezt a lehetőséget havi egy alkalommal külön költség nélkül rendelhetik meg, valamint további két alkalommal alkalmanként 2000 forintos díjért, így szükség esetén akár egész hónapban tudják máshol használni a szolgáltatást.

A megújult OtthonNet csomagokhoz tévészolgáltatás is kérhető, illetve a netes konstrukciót az operátor a kisvállalatoknak is ajánlja.

A vállalati ügyfeleknek már a wi-fi hanghívások is elérhetőek

Utóbbi kapcsán megtudtuk azt is, hogy a távközlés új korszakához igazodó adatalapú, wi-fi hanghívási technológiák, köztük a VoWiFi és a VoLTE Roaming elérhetősége rövid időn belül már teljes körűvé válik a Yettel hálózatán.

Ezek jelenleg még csak az üzleti előfizetők számára érhetők el. (A szóban forgó technológiákról részletesen legutóbb itt írtunk.)