Minden korábbi korszaknál gyorsabb technológiai fejlődésen megy keresztül a járműipar. Régebben gyakran hasonlítgatták össze az elektronikai eszközök, telefonok, tévék, számítógépek megújulási ciklusát az autókéval, megállapítva, hogy utóbbi iparágnak ehhez akár egy évtizedre is szüksége van, szemben az előbbieknél tapasztalható 1-3 éves időszakkal.

Digitális indítókulcs, ikertervező és 5G az autókban

Az ma még nem állítható nagy biztonsággal, hogy hasonló módon változik a helyzet a járműgyártásban is, de a feltörekvő technológiák mindenképpen gyorsabb tempóra késztethetik az ágazat cégeit.

Vegyük csak az 5G-t, amely kevesebb, mint három éve indult el, de tavaly november végéig már 112 országban vált elérhetővé a világban.

Összehozza az 5G az autógyártókat és a távközlési szolgáltatókat

A technológia megjelent már az autóiparban is. A napokban jelentett be az Audi of America és a Verizon egy ezzel kapcsolatos új együttműködést. Ennek célja, hogy a Verizon 5G Ultra Wideband internetkapcsolat használatával az Audi járművekben is lehetővé tegye a kibővített mobilszolgáltatásokat és a vezetést segítő új funkciókat, előkészítve az utat a jövő automatizált járművei előtt – adta hírül a Total Telecom.

Az 5G-s képességek járművekbe való beágyazása számos újszerű és továbbfejlesztett szolgáltatást tesz lehetővé a járművezetők és utasaik számára, beleértve a videoszolgáltatások gyorsabb és megbízhatóbb streamingjét, a továbbfejlesztett biztonsági funkciókat és a további vezetéstámogató rendszereket.

Az újszerű technológiákkal felszerelt járművek képességeit mindig naprakészen lehet tartani, az „éteren keresztül elérhető” szoftver- és firmware-frissítésekkel.

5G-s autok felszereltsége

Az élenjáró cégek vállalják, hogy együtt fejlesztik a cellás járműkommunikációs (C-V2X) technológiát, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy vezeték nélkül kommunikáljon más járművekkel és infrastruktúrával, és további információkkal lássa el a vezetőt. Rövid távon ezt a technológiát elsősorban a járművön belüli biztonság növelésére fogják használni oly módon, hogy ezen keresztül több információt kap a vezető a környezetéről, hosszú távon pedig kulcsszerepet kaphat az automatizált járművek fejlesztésében.

Az autógyártók és a távközlési szolgáltatók közötti kapcsolatok egyre gyakoribbak világszerte. Tavaly például az AT&T írt alá hasonló megállapodást a General Motors-szal, amelynek alapján az autógyártó Chevrolet, Cadillac és GMC modelljeit látják el 2023-tól 5G képességekkel.

Európában a Deutsche Telekom(DT) is a napokban jelentette be, hogy szorosabbra fűzte együttműködését a BMW-vel, hogy az ügyfelei a MobilityConnect szolgáltatáson keresztül csatlakoztassák BMW iX és BMW i4 járműveiket a DT 5G hálózatához.

A járműfejlesztést segítő megoldások

Ugyancsak a közelmúlt figyelemfelkeltő bejelentése, hogy a Daimler egy innovatív szimulációs szoftverrel tökéletesíti a jövő kamionjait. A DaimlerTruck a Siemens szoftverével fejleszti a járművek következő generációját.

A Siemens Simcenter áramlástani numerikus szimulációs (CFD) megoldása a DaimlerTruck számítógépes fejlesztési (CAE) folyamatát teljes egészében a digitális ikrekre(digital twin) épülő, hatékonyabb és gyorsabb fejlesztési környezetté alakítja.

A világ legnagyobb tehergépkocsi- és autóbusz-gyártó vállalata a Simcenter áramlásmodellező képességeivel a járművek aerodinamikai teljesítményét tervezi majd javítani, továbbá olyan e-mobilitási meghajtó- és energiafelügyeleti rendszereket tökéletesít majd, mint az akkumulátorhűtés és a hidrogénalapú technológia.

A szoftver a hagyományos belsőégésű motorok és kipufogórendszerek tervezésében is segíteni majd a széndioxid-kibocsátás csökkentését. A két cég a szimulációkra szakosodott fiatal mérnökök képzésében is együttműködik.

5G-s autok felszereltsége

A német nagyvállalat megoldását használja a Lockheed Martin repülőgép-üzletága is, támogatva a tervezés digitális átalakítását. Az Airbus pedig az ugyanebbe a portfólióba tartozó Capital elektromos és elektronikai (E/E) rendszertervező szoftverrel gyorsítja a kereskedelmi légi járművek fejlesztését.

Egyre több az iparágon kívüli piaci szereplő

Ebben a termékcsoportban tapasztalható az egyik legkiélezettebb verseny is, amibe iparágon belüli és kívüli szereplők is beszállnak. Utóbbiakhoz sorolható az LG, amely az év elején jelentette be, hogy megállapodott a Mercedesszel.

A 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos luxusautójának központi eleme lesz az LG Electronics (LG) legújabb, prémium kategóriás autós infotainment-rendszere (IVI), az MBUX Hyperscreen. A megoldás egy olyan kijelző csoport, amely elfoglalja szinte a műszerfal teljes szélességét.

Az MBUX Hyperscreen három képernyőből áll, egyik a vezető előtt elhelyezett LCD-képernyő (InstrumentCluster Display, ICD), a másik két OLED-elem — a központi kijelző (CentralInformation Display, CID) és az utasoldali kijelző (Co-Driver Display, CDD) — egyetlen egybefüggő üvegborítás alatt kap helyet.

A speciális műanyag OLED (P-OLED) kijelzőtechnológa révén az elektromos Mercedes-Benz EQS infotainment-rendszere tiszta, éles képeket és szövegeket képes megjeleníteni, vékony keretek alkalmazásával, fizikai gombok nélkül. Az autóban ülők gyorsan kiismerhető, intuitív érintőfelületet kapnak, haptikus visszajelzéssel.

5G-s autok felszereltsége

Az LG járműalkatrészek-üzletága meghatározó szerepet akar szerezni az autós összekapcsolhatóság, az infotainment- és az ADAS-rendszerek megoldások piacán. Ennek részét képezik a közelmúltbeli felvásárlásai is, amelyek sorába tartozik az autós fényszórórendszereket gyártó ZKW Group, a Cybellum kiberbiztonsági cég, valamint az LG-Magna e-Powertrain vegyesvállalat.

Nagy teljesítményű számítógéppel vezérelt autók

Friss bejelentés az iparágon belülről a Continental és a BMW megállapodása, amelynek alapján a BMW új elektromos autójába, a BMW iX-be a Continental nagy teljesítményű számítógépe, a CockpitHigh Performance Computer kerül.

A számítógép feladata az egyre komplexebb szoftverek, illetve a vezetőülésnél elérhető, gyors ütemben növekvő funkciók kezelése lesz. A számítógép ezen kívül biztosítja szem elé vetített és nagyméretű kijelzőinek funkcióihoz is a szükséges számítási teljesítményt.

A központi számítógépben egyesülnek az infotainment és a műszerek funkciói is, amelyek mostantól szabadon konfigurálhatóvá válnak, ez pedig lehetőséget teremt a személyre szabásra is. A rendszer nyitott a harmadik féltől származó alkalmazások és felhőszolgáltatások előtt is, és támogatja a hardverfüggetlen szoftverintegrációt. Az online szoftverfrissítésekkel kombinálva a vezetőhely így folyamatosan frissíthető és bővíthető marad.

A szem elé vetített kijelzőn a lényeges információk mint például a sebesség, a fontos figyelmeztető üzenetek, és navigációs nyilak, az autóvezető közvetlen látómezejében jelennek meg, így a figyelem az útra és a forgalomra irányulhat. A vezetői kamera elemzi a sofőr fejének helyzetét és irányát, a szemnyílását és látószögét figyelő kameraképeket, ennek alapján ad jelzést a vezetőnek, ha a figyelme elterelődik a forgalomról, vagy fáradtság miatt lankad az ébersége.

5G-s autok felszereltsége

Digitális indítókulcs, megnövelt védelemmel

A Continental szállítja a jármű adó-vevő moduljait is, hozzájárulva a hagyományos autókulcsok digitalizálásához. Az okostelefonon keresztüli, kulcs nélküli hozzáférés építőelemeként a rendszer moduljai képesek lemérni az okostelefon és a jármű közti távolságot.

Így lehetőség nyílik a digitális kulcs pontos helyének meghatározására a passzív hozzáférés és a motor indításához, anélkül, hogy a vezetőnek a kezébe kellene vennie az okostelefont. Az ultraszéles sávú (UWB) technológiának köszönhetően a megoldás megnövelt védelmet nyújt az úgynevezett közbeékelődéses támadások ellen.

Így például a járműtolvajok már nem tudják majd befogni és kiterjeszteni a kulcs jeleit, hogy hozzáférést szerezhessenek. Emellett a járműtulajdonos egyidejűleg akár öt digitális kulcsot is generálhat a járműgyártó My BMW alkalmazásán keresztül, és kényelmesen megoszthatja azokat családjával és barátaival.

A BMW iX-ben lehetőség van arra is, hogy a mobileszközt a Continental integrált rövid hatótávú kommunikációs (NFC) interfésszel rendelkező okostelefon-termináljára lehessen helyezni, és így induktív módon tölteni, mely során automatikus kapcsolat jön létre a telefon és az infotainment rendszer között. Ezenkívül a jármű az NFC-n keresztül is kinyitható, ha az okostelefon akkumulátora lemerülne.

Az úgynevezett SkyLounge vezérlőrendszerével pedig a Continental a panorámatetőt is intelligenssé teszi. A nagyméretű üvegfelület a fényviszonyoktól függően elektronikusan sötétíthető.