Hamarosan itt a kínai márka újgenerációs elektromos rollere, új aktivitásmérője, új TWS fülese, egy TV Stick és egy új gaming monitor.

Okos eszközök a Xiaomitól

Nemzetközi online sajtótájékoztató keretében jelentette be a Xiaomi a legújabb okos eszközeit , köztük a Mi Electric Scooter Pro 2-t, a Mi Smart Band 5 –öt, a Mi True Wireless Earphones 2 Basic-et, a MI TV Stick-et és a Mi Curved Gaming Monitor 34”-est.

A márka tavaly ősztől jelent meg önálló képviselettel nálunk és idéntől fogott intenzív magyarországi terjeszkedésbe.

A héten bejelentett termékek közül az aktivitásmérő a Mi Smart Band 5 egy nagyméretű, az elődjénél 20%-kal nagyobb, 1.1”-os AMOLED kijelzővel rendelkezik. A felhasználók 65-féle dinamikus kijelzőből és hat termékszínből választhatnak egyedi stílusuk kifejezésére.

Az aktivitásmérőt a töltéséhez nem kell már leválasztani a karkötőről

Az 5 ATM vízállósági tanúsítványnak köszönhetően az eszköz a medencétől a szörfölésen keresztül a zuhanyig bárhol hordható. Tizenegyféle edzésmód mérésére alkalmas –köztük a beltéri kerékpározás, az elliptikus edzés, az evezőgép és az ugrókötelezés.

Pulzusmérője már 50%-kal pontosabb, így a szív- és az érrendszer aktuális állapota még jobban monitorozható az alvási fázisokra, a stressz-szintre, de akár a havi ciklusokra vonatkozó adatokkal. Az eszköz a szív- és érrendszerre vonatkozó adatok lehívásával egy személyre szabott aktivitásmintázatot is készít (Personal Activity Intelligence), ebből felmérhető a felhasználó aktuális egészségi állapota.

A nagyobb képernyő és az új funkciók táplálása érdekében a Mi Smart Band 5 akkumulátora akár 14 napos folyamatos használatra is képes. A töltés módja is más, mint az elődeié, a mérőeszközt már nem kell levenni a karkötő vázról. A mágneses hátsó kialakítás miatt az eszköz kényelmesen rápattintható a töltőre. A Mi Smart Band 5 várhatóan augusztus végétől lesz elérhető 39.99 euró ajánlott fogyasztói ártól.

Megnövelt teljesítmény és biztonság az új elektromos rollerben

A Mi Electric Scooter Pro 2 akár 45 km táv megtételére is képes, és akár 25 km/órás sebességet is elérhet. Az eszköz könnyen felkapaszkodik egy 20%-os emelkedőn, és egyetlen töltéssel akár egy hétnyi működésre is képes.

A beépített LCD-kijelzőn az utazási paraméterek széles skálája látható, amelyek kontrollálhatóak is. Ellenőrizhető egyebek mellett a valós idejű sebesség és a fényszóró állapota. A roller 300W-os motorral, dupla fékrendszerrel, ütéscsillapító kerékkel és egyszerűen összecsukható kialakítással rendelkezik.

Az eszköz tervezésénél elsődleges szempont volt a lehető legnagyobb biztonság, ezért első, hátsó és oldalsó reflektorokat, továbbá egy továbbfejlesztett, akár a 10 méteres távolságot is megvilágító, 2W-os fényszórót is kapott. Az új felhasználók ezen kívül biztonsági emlékeztetőket és tippeket kapnak, miután csatlakoztak okostelefonukkal a járműhöz.

A rollerkínálat a Mi Electric Scooter 1S-sel is bővül , az áramvonalasabb kialakítású modellt az alkalmi felhasználók számára tervezték. Az elektromos roller 30 km megtételére képes, végsebessége 25 km/óra, továbbfejlesztett kijelzővel, fényszóróval és további biztonsági funkciókkal rendelkezik.

Hamarosan piacra kerül a Xiaomi Forma 1-es rollere is. A Mi Electric Scooter 2 különleges verzióját, amelyet a Mercedes-AMG Petronas Formula 1-es csapattal együttműködve alakították ki. Erről a modellről további részleteket egyelőre nem árultak el.

A MI Electric Scooter Pro 2 várhatóan 499 eurótól lesz elérhető, míg a Mi Electric Scooter 1S pedig várhatóan 399 eurótól kapható szeptembertől.

Jön az újabb TWS füles

Egyre többen cserélik fülhallgatóikat vezeték nélküli okos fülesekre. az ő igényeiknek szól a Mi True Wireless Earphones 2 Basic, amely 5 órás folyamatos használatot kínál teljes töltöttség mellett. Az akkumulátor teljes élettartama pedig 20 óra a töltőtok további háromszori használata mellett.

Amit még tud: kristálytiszta hívásfogadás kettős mikrofonos környezeti zajszűréssel: a fülhallgató az egyik mikrofon segítségével a háttérzajokat szűri, miközben a felhasználó hangját közvetíti a másikkal.

Automatikus megállítás és lejátszás: a Mi True Wireless Earphones 2 Basic az egyik fülhallgató kivétele esetén automatikusan megállítja a lejátszást. A készülék várhatóan 39.99 eurótól lesz elérhető szeptembertől.

Új eszközök sorozatrajongóknak és gamereknek

Az új Mi TV Stick Android TVTM, Dolby és DTS hangzástámogatással, beépített Google Assszisztens és Chromecast-al érkezik. A Quad-core CPU, 1GB RAM + 8GB tárhellyel, jelentős kimeneti kapacitással rendelkezik.
A gyors elérés érdekében a tartozéka egy Bluetooth-os távirányító, amelyeken dedikált gombok találhatóak a Google Asszisztens, a Netflix, és a Prime Video eléréshez. A Mi TV Stick várhatóan 39.99 eurótól lesz kapható augusztus végétől.

Megérkezett a 34”-es Mi Curved Gaming Monitor is, amely 3440×1440-es felbontású, 1500R-es hajlított kijelzővel biztosítja a játékélményt. A 21:9-es képarányú, ultraszéles kijelző 30%-kal nagyobb a hagyományos, 16:9-es kijelzőknél, 144Hz-es frissítési ráta és a villogásmentes technológiával rendelkezik. A Mi Curved Gaming Monitor 34” várhatóan 399 eurótól lesz elérhető szeptembertől.