A Telekom után a Vodafone hálózatában is használhatók már pár napja a fizikai SIM kártyát kiváltó eSIM-es készülékek. A szolgáltatás díjmentesen érhető el, és maga a szolgáltató jelenleg 32-féle eSIM-es Apple, illetve Samsung márkájú telefont és egy tabletet kínál.

Vodafone-nál is elérhető az eSIM

Az eSIM az okos készülékekbe – telefon, tablet, okos óra és egyéb kiegészítők, vagy a hálózatba kötött IoT eszközökbe, beleértve az okos autókat is gyárilag integrált SIM-kártya. (Maga a kifejezés az angol embedded SIM rövidítése, ami beágyazott SIM-et jelent.) Használatával a mobilhálózatra csatlakozáshoz nem kell külső SIM-kártyát tenni a készülékbe, elegendő a szolgáltató által megadott SIM-profilt letölteni interneten keresztül.

Az eSIM elsőként 2016-ban jelent meg a Samsung akkori okosórájában, majd egy évvel később az Apple építette be a technológiát a Watch Series 3-ba. Az 5G korszak eljövetele felgyorsítja az eSIM alkalmazását. Időközben az ipar is belépett az 5G korszakba, és amint a technológia még olcsóbb és szofisztikáltabb lesz újabb és újabb iparágak – beleértve az autóipart, a logisztikát, a közüzemi szolgáltatásokat, és a gyártást is – állnak majd készen az alkalmazására.

A Telenor még az idén tervezi a bevezetést, a DIGI-nél ez egyelőre nincs napirenden

Magyarországon a Telekom jóvoltából már 2018.ősze óta használható ez a technológia. A legnagyobb hazai szolgáltató egyike a világ 14 azon mobilcégének, ahol ez a szolgáltatás már három éve elérhető.

Egy ideje már izgalomban tartja a hazai előfizetőket az eSIM technológia további terjedése is. Mint egy másik korábbi cikkünkben megírtuk a többi régóta piacon lévő szolgáltató is tervezte, tervezi a bevezetését.

Tavaly azt nyilatkozta lapunknak a Vodafone Magyarország, hogy várhatóan az idei év második felétől vezetik be az eSIM technológiát. Az eSIM kapcsán ezen túlmenően terveznek további fejlesztéseket is, vizsgálják az úgynevezett OneNumber bevezetés lehetőségét is, annak érdekében, hogy egyetlen SIM is elegendő legyen akár több digitális eszköz kiszolgálásához.

Az előbbivel kapcsolatban a jövő idő a múlt hét közepe óta vált jelen idővé. A cég a weboldalán tette közzé az eSIM bevezetését, amit a HWSW vett észre.

A szolgáltatás augusztus 18-tól vált elérhetővé az ügyfelek számára. Díjmentesen vehető igénybe, fizetni csak lopás, elvesztés, telefonszámcsere igény esetén kell fizetni, ennek a díja megegyezik a hagyományos SIM díjaival.

A szolgáltató kínálatában jelenleg 33-féle eSIM-képes készülék,köztük egy tablet is található, a telefonok főként Apple és Samsung márkájúak.

Ami a többi mobilszolgáltatót illeti, a Telenornál egyelőre csak annyit árultak el kérdésünkre, hogy náluk is még az idén tervbe van véve a bevezetése.

Frissítés: Megkerestük a mobilos ügyfélbázisát nem túl régóta építő DIGI-t is. A cégtől a következő választ kaptuk a kérdésünkre: „az eSIM-mel kapcsolatban úgy ítéljük meg, hogy a technológiát támogató eszközök aránya még alacsony, ezért mi mindenképpen távolabbi lépésként gondolkodunk a szolgáltatás bevezetésében, így az jelenleg nincs napirenden.”

Lassan halad az eSIM globális bevezetése is

A vártnál lassabban halad az eSIM bevezetése a világon is, és erről saját bevallásuk szerint javarészt maguk a mobilszolgáltatók tehetnek. Jó hír ugyanakkor, hogy a 90 százalékuk tervezi, hogy legkésőbb 2025-ig elérhetővé teszi a technológiát a hálózatában. Várakozásaik szerint addigra az okostelefonon bonyolódó forgalom 35 százaléka eSIM alapú lesz.

Az eSIM elfogadottsága ugyanakkor mind a szolgáltatók, mind az eszközgyártók körében egyre növekszik – az előbbiek 58,5% -a, utóbbiak 53,9% a kezdte el használni az elmúlt két évben. Az eszközgyártók körében ez a mutató megközelíti a 80 százalékot. A különbség a lelkesedés és az elfogadottság között azt sugallhatja, hogy látens, egyelőre nem teljesülő kereslet mutatkozik az eSIM iránt.

Az eSIM szolgáltatók kiemelik a technológia rugalmasságát, mint egyik legfontosabb előnyét, mivel megszünteti a hagyományos fizikai SIM-hez kapcsolódó kötődést. Kiemelték még a technológia egyszerű felépítését(13,1%), a szolgáltatóváltás egyszerűségét (12,2%), az IoT-eszközök távirányíthatóságát (11,7%), valamint a technológia révén a kisebb és könnyebb eszközök megjelenését (11,5%).

Eltér a szolgáltatók és a gyártók nézete a technológia hátrányaival kapcsolatban. A legnagyobb problémának mindketten a rendelkezésre állás hiányát tekintik (32,8%), amelyet az eSIM modell megvalósításához szükséges idő (24,6%) és a költsége (20,4%) követ.

Az operátorok számára azonban a költségek jelentik a legnagyobb gondot (27,8%), míg az eszközgyártók leginkább a megvalósításhoz szükséges időt említik.