Október elsejétől két újabb irodai szolgáltatást kínál üzleti ügyfeleinek a Telenor: az akár 1 Gbps sebességű optikai vezetékes internetkapcsolatot, valamint egy menedzselt tűzfalszolgáltatást.

Telenor vezetékesinternet-szolgáltatás

Az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor korábbi üzleti ajánlata a tavaly novemberben elindított béreltvonali szolgáltatás, a Hiperline volt. A főleg nagyvállalati ügyfeleket célzó szolgáltatást követően most két, meghatározóan új szolgáltatást vezet be: október elejétől a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság terén nyújt menedzselt tűzfal szolgáltatást, míg kis- és középvállalatok számára pedig optikai vezetékesinternet-szolgáltatást indít el.

Tűzfal védelem havidíjas konstrukcióban

Az informatikában a tűzfalmegoldások célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok biztonságban közlekedhessenek a cég belső hálózatán vagy az internet felé. Ezt a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardver beruházásról, szoftver licenszekről és a hozzá szükséges informatikai szakemberről.

A Telenor által kínált Menedzselt tűzfal szolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel.

A megoldás a szolgáltató szerint nagyvállalati szemmel is praktikus és gazdaságos megoldás, míg középvállalati szinten olyan naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek saját erejükből nem igazán engedhetnének meg maguknak. A Menedzselt tűzfal szolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja és a Telenor értékesíti ügyfelei számára.

Utóbbi azért is érdekes, mert mint nemrégiben megírtuk a Telenor cseh tulajdonosa együttműködést ajánlott az Antenna Hungária megszerzésével közvetett kisebbségi tulajdonossá váló 4iG-nek.

Optikai vezetékesinternet kkv-knak

IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven október elejétől a kis- és középvállalatok számára is új szolgálatást tesz elérhetővé Telenor. A kisebb csomag 300 Mbps letöltési és 75 Mbps feltöltési sebességet, míg a nagyobb csomag 1000 Mbps le- és feltöltési sebességet kínál.

Az IrodaNet bevezetési akciójában 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban 50% kedvezményt biztosít a havidíjból. Az IrodaNet szolgáltatást a Telenor meglévő és új ügyfelei is igénybe vehetik, illetve mobilszolgáltatásokkal együtt további kedvezményekre tehetnek szert.

Az üzleti ügyfelek specifikus igényei szerint az IrodaNet optikai vezetékes internet mellé kiegészítőként igénybe vehető a Fix IP cím szolgáltatás és a Mesh Router megoldás is. A Fix IP cím azoknak a cégeknek előnyös, akik székhelyükön saját szerverszolgáltatást (FTP-hozzáférés, levelező-szolgáltatás, saját webshop, stb.) üzemeltetnek, illetve olyan céges környezetben dolgoznak, ahol egy biztonságos virtuális privát hálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP cím.

A Mesh Router megoldás segítségével az IrodaNethez kapcsolódó routerek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve stabilan képesek az épület távolabbi, rejtett pontjain is kiegyenlített wi-fi jelerősséget biztosítani, így stabil internethozzáférést biztosítani a zökkenőmentes munkavégzéshez.